loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Selçuk’tan otizmli Ozan'ın ailesine: Sorunları birlikte aşacağız

Bakan Selçuk’tan otizmli Ozan'ın ailesine: Sorunları birlikte aşacağız
Tarih: 21.11.2018 - 10:59
Kategori: Yurt

Ogün Sanlısoy ve Sedef Erken otizmli çocuklarının eğitimiyle ilgili attığı tweet’te artık evde eğitim vermek istediklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu tweet’e “Sorunları birlikte aşacağız, en kısa zamanda buluşalım” diye karşılık verdi.

Pentagram'ın solisti Ogün Sanlısoy ve avukat Sedef Erken, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada otizmli çocukları Ozan Barış'ı zorunlu eğitim sisteminden alıp evde kendileri eğitim vereceklerini açıklamıştı. 

Sedef Erken, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u da etiketleyerek şunları yazmıştı:

"Otizmli oğlum eğitim alabilsin diye yıllardır gece gündüz uğraşıyorum, ancak bugün itibariyle oğlumu zorunlu eğitim sisteminden çıkartmanızı talep etme noktasına geldim, gerekli dilekçeyi bakanlığınıza gönderiyorum, bundan sonra evde kendim eğiteceğim, saygılar."

Sanlısoy da yaptığı paylaşımda Bakan Selçuk'u da etiketleyerek, "Oğlumuz Ozan Barış, okulda iyi bir eğitim alsın diye yıllardır yaptığımız mücadeleden vazgeçiyoruz. Otizmli çocukların eğitim sorunları, çocukların ve ailelerin durumu inanın bildiğinizin çok ötesinde. Çocuğumuzun zorunlu eğitim sisteminden muaf tutulması isteğimizi, bilgilerinize sunuyorum. Bundan sonra gerekli eğitimi, evde kendimiz vermek için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Sanlısoy ve Erken'in yazdıklarına kayıtsız kalamayan Bakan Selçuk da, Sanlısoy ve Erken'e karşılık vererek "Ozan Barış'ın ve özel evlatlarımızın okul ve eğitim hayatı bizler için çok değerli. Bahsettiğiniz sorunları hep birlikte aşacağız. En yakın zamanda bir araya gelelim, konuşalım. Ozan'a selamlar…" diye yazdı.

Karşılıklı yazışma sonrası Sanlısoy da "Sayın Bakanım, ilginize teşekkür ederiz. Ne zaman isterseniz Ozan Barış ve aynı durumda olan özel çocuklarımız için görüşmeye, konuşmaya hazırız. Selamınız iletildi" ifadesini kullandı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları