loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Yıldız: Toplu taşıma yapın

Bakan Yıldız: Toplu taşıma yapın
Tarih: 11.02.2012 - 22:16
Kategori: Ekonomi

Bakan Taner Yıldız, "Kendi araçlarımızla toplu taşımacılık yapabiliriz. Vatandaşlarımızla kaynaşmanın daha iyi olacağı kanaatindeyim" dedi

2011'in Ekim ayında mesai saatlerine ilişkin "Gün 5'te ışıyorsa, biz de bir saat hazırlık yapıp 6'da sokağa çıkıp işimize başlayalım" çıkışıyla tartışmalara yol açan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan yine çok tartışılacak bir öneri geldi. Vatandaşların kendi binek araçlarında toplu taşımacılık yapabileceğini söyleyen Yıldız, "Ben şahsen yalnız aracı kullanmak istemiyorum, 4 kişilik bir araca yalnız binmek istemiyorum. Üç-dört kişi ile gidebiliriz. Bu hem ülkemize hem de vatandaşlarımızla kaynaşmanın daha iyi olacağı kanaatindeyim. Benim tavsiyem bu." dedi.

3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda Türkiye'nin kullandığı enerjinin yüzde 85'inin ithal olduğuna dikkat çeken Yıldız, ithal enerjiye yaklaşık 55 milyar dolar ödendiğini söyledi.

2011 yılında 11 aylık rakamlara göre 49 milyar dolar civarında bir petrol ve türevleri ithalatı olduğunu, bu ithalatın yaklaşık 25 milyar dolarlık kısmının araçlarda tüketildiğini belirtti.

Aracı Yalnız Kullanmak İstemiyorum

Kendi amaçlarının bu rakamları azaltmak olduğunu ve enerji tasarrufu yapılması gerektiğini söyleyen Yıldız şöyle konuştu: ''Ben şahsen yalnız aracı kullanmak istemiyorum, 4 kişilik bir araca yalnız binmek istemiyorum. Ne kadar toplu taşımacılık olursa, bir ülkenin hem gelişmişliği ile alakalı. Kendi binek araçlarımızla bile toplu taşımacılık yapabiliriz. Üç-dört kişi ile gidebiliriz. Bu hem ülkemize hem de vatandaşlarımızla kaynaşmanın daha iyi olacağı kanaatindeyim. Benim tavsiyem bu.

Her birimiz, bindiğimiz araçlardan tutun ki toplu taşıma araçlarına varana kadar tasarruf yapacağımız kalemler vardır. Bu topyekun toplumsal bir kültürdür. Bu kültürü hep beraber kazanıyor ve yaşatıyor olmamız lazım. Sonunda kazanımları da ortada. Yalnızca bir Keban veya Atatürk barajı tesis edebilecek kadar enerji tasarrufu sağlayabileceğimiz somut projeler var. Bunları uyguladıkça bu tasarrufların hayatımıza daha çok gireceğini göreceğiz.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları