loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan'dan 'bedelli' açıklaması!

Bakan'dan 'bedelli' açıklaması!
Tarih: 12.02.2012 - 15:45
Kategori: Gündem

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili çalışmaya "bayramdan sonra başlayacaklarını" söyledi.

Yılmaz, Mecliste gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili soruları üzerine, "Arkadaşlar çalışmayı yapıyorlar" dedi.

Çalışmanın ne zaman biteceğiyle ilgili zaman veremeyeceğini ifade eden Yılmaz, "Çalışma bittiğinde sayın Başbakanımıza arz edeceğiz ve açıklamayı yapacak" diye konuştu.

Bir soru üzerine zaman veremeyeceğini yineleyen Yılmaz, "Arkadaşlar çalışmayı ne zaman bitirirlerse onlardan alacağım ondan sonra da değerlendireceğim" dedi.

"35 yaş sınırıyla" ilgili bir başka soru üzerine Yılmaz, "Bununla ilgili kimin açıklaması lazım? Benim değil m? Benden duyarsanız inanın, benden duymazsanız inanmayın. Çalışma önce benim elime gelecek benden sonra da Başbakanımıza gidecek. Özü bu" diye konuştu.

Yılmaz, bir gazetecinin, "Yeni başlayan bir çalışma mı?" sorusuna "Bayramdan sonra başlayacağız" karşılığını verdi.

"Hükümetimizden (bedelli askerlik ile ilgili)gelen tasarıyı destekleriz"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bedelli askerlik konusunda Hükümetten gelecek tasarıyı destekleyeceklerini
bildirdi.

Elitaş, gazetecilerin bedelli askerlik ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bedelli askerlik çalışmasının, 2010 yılının eylül ayında yapılan bir çalışma olduğunu belirten Elitaş, Milli Savunma Bakanlığının bu konuda 3 alternatif üzerinde durduğunu anlattı.

Mustafa Elitaş, "O konuyla ilgili şu anda Milli Savunma Bakanlığı çalışmasını yapıyor. Siyasi irade en son şeklini verecek, kanaatini oluşturacak ve milletimizi rahatsız etmeyen, bedelli askerlik, kısa dönem askerlik bekleyen
veya askerlikte bakaya kalmış kişilerin problemlerini çözecek bir değerlendirmeyi yapacaktır diye tahmin ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin, "terör olaylarının arttığı bir dönemde gündeme getirilmesi konusunda hassasiyet var" sözleri üzerine Elitaş, şöyle konuştu: 

"Bu konuyu sadece bedelli askerlik kapsamında değerlendirmemek lazım. Askerlik süreleri ile ilgili değerlendirmek herhalde daha uygun olur. 2010’da tek tip askerlik ile ilgili tartışma gündeme gelmişti ama o tek tip tartışması içerisinde bedelli askerlik de gündeme gelmişti. Eğer dönemin hassasiyetini dikkate alıp bedelli askerliği çıkarmak gibi bir durum düşünüyorsanız, bu, zamanla ilgili mesele değil. Burada önemli olan mesele, bunun toplum
menfaatlerinde nasıl karşılık bulacağını belirtmek gerekir. Yoksa askere gidip gitmemekle vatan sevgisinin ölçülmesini o şekilde ifade etmek, ’parayla askerlik yapmanın vatan sevgisi az’ diye düşünmek yanlış olur kanaatindeyim."

Elitaş, "Uzun zamandır beklenti var. Bu sefer olacak mı?" sorusuna, "Bilemiyorum, Milli Savunma Bakanlığının hazırladığı tasarı taslağını Hükümet onaylayacak mı, TBMM’ye geldiği zaman komisyonlardan nasıl geçecek? O konuyla ilgili bir şey söylemem mümkün değil" yanıtını verdi.

"Siyasi irade olarak destekler misiniz?" sorusuna ise Elitaş, "Hükümetimizden gelen tasarıyı destekleriz" karşılığını verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları