loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan'ı duygulandıran ziyaret

Bakan'ı duygulandıran ziyaret
Tarih: 12.02.2012 - 15:04
Kategori: Siyaset

Şehitlik ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm Bakan'ı Günay’ın gözleri doldu

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kurban Bayramını geçirmek için geldiği Antalya’da şehitlik ziyaretinde duygulu anlar yaşadı. Şehit mezarlarına karanfil bırakan Bakan Günay’ın gözleri doldu.

Ertuğrul Günay, Kurban Bayramı’nı Demre İlçesi’ndeki evinde geçirmek için bugün Antalya’ya geldi. Antalya Havalimanı’nda Vali Ahmet Altıparmak tarafından karşılanan Bakan Günay, buradan Antalya Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ne geçti.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve çok sayıda üst düzey askerin eşlik ettiği Ertuğrul Günay, burada tek tek tüm şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı, şehit anne ve babalarının elini öptü. Gözleri dolan ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Ertuğrul Günay, şehit yakınlarına başsağlığı ve iyi bayramlar dileğinde bulundu.

Barış Mesajı

Günay, şehitlik ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, bayram vesilesiyle bir kez daha vatanın ve milletin bütünlüğü, esenliği için canlarını yitirmiş olan tüm şehitleri Kurtuluş Savaşı’ndan başlayarak bugüne kadar rahmet ve minnetle andığını söyledi. Bayram eşiğinde bir de deprem meydana geldiğini belirten Günay, şunları kaydetti:
"Orada da yurttaşlarımız canlarını yitirdi. Onlara da rahmet diliyorum. Gazilerimize, deprem veya bu tür olaylardaki yaralı arkadaşlarımıza şifa, sağlık diliyorum. Bayramın barışa, birliğe, esenliğe, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Milletimizin barışa ihtiyacı var. Bütün ülkemizin, tüm yaşadığımız bu coğrafyanın, hatta tüm dünyanın barışa ihtiyacı var. Eğer barış olursa, gelişmeyi, kalkınmayı, bereketi, bolluğu artırabiliriz. Bütün dünyanın insanları huzuru, rahat, barış içinde yaşayabiliriz. Eğer barış zedelenirse o zaman işte bu tür acıları yaşıyoruz. Bir kez daha tüm dünyaya barış diliyorum."

Bayra Namazını Demre'de Kılacak

Ertuğrul Günay, Kurban Bayramı’nın ilk günü Demre’de bayram namazını kıldıktan sonra Finike, Kumluca ilçelerinde de ziyaretlerde bulunacak. Bakan Günay, bayramın ikinci günü ise Antalya’da bazı programlara katılacağını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları