loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı
Tarih: 11.02.2012 - 22:53
Kategori: Siyaset

Bakanlar Kurulu deprem, kadına yönelik şiddet ve bedelli askerlik gündemleri ile toplandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu Başbakanlık Merkez Bina’da toplandı. Toplantı saat 11.40’da başladı. Toplantının ana gündem maddesini Bedelli askerlik konusu oluşturuyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın bayram sonrasını işaret ettiği Bedelli askerlik konusunda formüller masaya yatırılacak. Buna göre bedelli askerlikte yaş sınırı esas alınacak. 26,30,32,35 yaşlarının alt sınır olarak belirlendiği 4 seçenek kurulda görüşülecek. Genelkurmay Başkanlığı’nın asker ihtiyacı göz önüne alınarak yapılacak düzenleme Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından TBMM’ye sevk edilecek.

Kurulda bir başka gündem maddesi ise Van’da yaşanan deprem ve sonrasında yapılan çalışmalar olacak. Başbakan Erdoğan’ın ikinci kez ziyaret ettiği Van’da çürük binaların yıkımı, yeni binaların yapımı ve hak sahiplerinin ödemelerinin yapılması için 400 milyar TL’nin gerekli olduğu belirtilirken, kurulda bu ödemeler için gereken kaynağın aktarılması konusu da görüşülecek. Ayrıca kaçak yapılaşma ve depremle mücadele için çıkarılması planlanan deprem yasasının taslağı da hazırlandı. Taslak Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelecek.

Kurulun gündemine bugün ayrıca Kadına Yönelik Şiddetle ilgili hazırlanan yasa tasarısı da son şeklini aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin taslağı kabine üyelerine anlatacak. Ayrıca tutuklu vekillerle ilgili Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “tutukluluk sürelerinin adli suçlamalarda 5 yıldan 3 yıla, örgütlü suçlarda ise 10 yıldan 8 yıla indirilmesi”ni öngören tasarıyla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kurula bilgi verecek.

Öte yandan Suriye’de dün yaşanan olaylarda Türk bayrağının yakılması üzerine Büyükelçilik çalışanlarının Türkiye’ye çekilmesi ve Suriye’ye nota verilmesi konusu da Kurulun gündeminde olacak. Başbakan Erdoğan daha önce Suriye’ye yönelik uygulanacak yaptırımları açıklayacağını söylemişti. Yaşanan son gelişmelerle birlikte Beşar Esad yönetimindeki Suriye ile Türkiye ilişkilerinin bundan sonraki dönemde nasıl şekilleneceği Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları