loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlığın projesi dini derneklere yaradı

Bakanlığın projesi dini derneklere yaradı
Tarih: 31.10.2019 - 13:38
Kategori: Gündem

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Gençlik Projeleri Destekleme Programı” kapsamında ödenek ayırdığı, “Kitap Kahve” projeleri ile çok sayıda dini vakıf ve dernek kafe açtı.

2018 yılında Gençlik Merkezleri Akademisi’nde gerçekleştirilen faaliyetlerde dini içerikli olanlara ağırlık veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, dini vakıf ve derneklerin örgütlenme aracı olarak kullandığı proje için de 15 milyon 453 bin TL harcadı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; İlkokullarda cihat propagandası yaptığı iddia edilen Anadolu Gençlik Derneği ve ortaokullarda düzenlediği, “Siyer-i Nebi” yarışmaları ile tepki çeken İlim Sanat ve Kültür Derneği başta olmak üzere çok sayıda dini referanslı dernek, proje çerçevesinde desteklendi. Samsun İmam Hatipliler Mezunlar ve Mensuplar Derneği de bakanlığın desteğinden yararlanan kurumlar arasında yer aldı.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER KİTAPLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı işbirliği anlaşmasıyla öğrencilere yönelik harem selamlık etkinlikler düzenleyen ve Nur Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Siverek Öğrenci Derneği de “Kitap Kahve” projesinden yararlandı. Derneğin, proje kapsamında kurduğu kütüphane, “Dini dernekler, Bakanlığın projesini örgütlenme aracı olarak kullanıyor” iddialarını kuvvetlendirdi. Kütüphanede, IŞİD’in eylemleri için, “Sünni devrim” diyen ve çok sayıda ülkenin terör listesinde yer alan Yusuf Karadavi’nin kitabına yer verildi. Müslüman Kardeşler’in (İhvan) kurucusu Hasan El Benna’nın ve İhvan’ın Lübnan kolunun öne çıkan ismi Fethi Yeken’in kitapları da kütüphanenin raflarına sıralandı.

'HOMOSEKSÜELLİK'

Derneğin, “4K Kitap Kahve” adını verdiği kafede küçük yaştaki çocuklara yönelik harem selamlık etkinlikler düzenlendi. Lise yaz programı kapsamında, erkek lise öğrencilerine, “Rabbim Geri Döndür” kitabını okutan dernek, etkinliği, “Kitabın analizi ve Lut kavminin sapkınlığı homoseksüellik konusu işlendi” ifadesi ile duyurdu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları