loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlığın suçu yok mu?

Bakanlığın suçu yok mu?
Tarih: 08.04.2012 - 11:14
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ölümle sonuçlanan organ naklinin ardından Hacettepe'ye verilen ceza tartışma yarattı...

Ölümle sonuçlanan organ naklinin ardından Hacettepe'ye verilen ceza tartışma yarattı.

Sağlık Bakanlığı’nın Hacettepe Üniversitesi’nin kompozit doku nakli ruhsatını iptal etmesinin ardından, “Ameliyattan sonra ‘milli maç kazanmış gibi gururlandıklarını’ açıklayan bakanlığın, talihsiz olay sadece Doç. Dr. Serdar Nasır’ın hatasıymış gibi bir tavır sergilemesi çok çirkin. Bakanlığın hiç mi sorumluluğu yok?” yönünde tartışmalar yaşanıyor. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün de bu konuda Bakanlık ile benzer bir duruş göstermesine tepki gösteren tıp çevreleri,“Nasır, karar alma süreçlerinde tek başına hareket etmedi. Soruşturma Nasır’a mal edilemez” değerlendirmesini yaptı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, 24 Şubat tarihinde gerçekleştirilen çift kol çift bacak ameliyatının ardından yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’na verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek “Saatler süren ameliyat sırasında, Bakanlık yetkililerinin gecenin geç saatlerinde bile sürekli bilgi aldıklarını” söylerken, ameliyatı gerçekleştiren Nasır da “Bakanlığın, organların İzmir’den getirilmesi için özel uçak tahsis ettiğini” açıklamıştı. Ancak ameliyat olan Şevket Çavdar’ın yaşamını yitirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, “ameliyatın güncel endikasyon listesine uygun yapılmadığı” gerekçesiyle hem üniversitenin nakil ruhsatını iptal etti hem de öğretim görevlisi olan ilgili doktorlar hakkında YÖK’e suç duyurusunda bulundu.

Doktorlar, bakanlığın ameliyat sonrasında sergilediği tavrı anlamakta güçlük çektiklerini belirterek “Bakanlığın hiç mi sorumluluğu yok?” diye soruyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları