loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlık, Arnavutköy’deki 87 hektarlık tarım arazisini imara açtı

Bakanlık, Arnavutköy’deki 87 hektarlık tarım arazisini imara açtı
Tarih: 18.10.2018 - 09:07
Kategori: Gündem

İstanbul’un Arnavutköy ilçesindeki Deliklikaya mevkiinde bulunan 87 hektarlık tarım arazisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açıldı. Sazlıdere Barajı’nın batı kesiminde kalan araziye ilişkin değişiklik, 13 Haziran tarihinde yapıldı. Ancak plana itiraz edildi. ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise yapılan itirazları dikkate almayıp, su havzalarına da yakın olan tarım arazisine ‘1.5 emsal’ getirecek planı yeniden hazırladı. Planla 87 hektarlık alana, ‘ticaret alanı’ fonksiyonu getirildi. Araziye ise sanayi tesisleri inşa edilecek. Arazinin iki su havzası arasında kalmasına rağmen, alanın, ‘havza koruma alanı’ dışında bırakılması dikkat çekti.

Konuya ilişkin BirGün’den Uğur Şahin'e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin bir önceki dönemki CHP’li Üyesi İbrahim Doğan, “İstanbul’a ihanet devam ediyor” dedi. Planın ‘kamu yararı’ taşımadığını ve itiraz edeceklerini dile getiren Doğan, şöyle devam etti: “Düzenlemeyle 87 hektarlık kamu alanı yapılaşmaya açılarak, tarım alanları ve sular yok edilecek. Söz konusu plan geri çekilmeli ve bu alan mera ve tarım alanı olarak kullanılmalı.”

Silivri’den Kartepe’ye talan yolu

En az 2 milyon 330 bin ağacın kesildiği 3’üncü Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki ‘talan’ sürüyor. Son olarak Kuzey Marmara Otoyolu için Karayolları Genel Müdürlüğü, kimi taşınmazlara ilişkin ‘acele kamulaştırma’ kararı aldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında, İstanbul'un Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Sultangazi, Eyüpsultan, Pendik ve Tuzla ilçeleri ile Kocaeli'nin Gebze, Dilovası, Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe ilçelerinde belirlenen taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kararda, kamulaştırılacak alanların güzergâhı, bulunduğu yer ve ada/parsel numaraları da yer aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları