loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlık, Hacıbektaş Veli Anma Törenleri için 55 yıldır verilen yardımı kesti

Bakanlık, Hacıbektaş Veli Anma Törenleri için 55 yıldır verilen yardımı kesti
Tarih: 30.09.2019 - 13:39
Kategori: Gündem

Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok, Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan her yıl verilen maddi yardımın bu yıl verilmediğini söyledi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. 
Altıok'un açıklaması şöyle:
"Bu yıl 56. Ulusal 30. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-18 Ağustos tarihleri arasında ilçemizde yapıldı. Her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan başvuru sonucunda etkinliğimize düzenli olarak etkinlik organizasyonunda kullanılmak üzere belli bir oranda maddi yardım yapılmaktaydı. Bu sene Kültür ve Turizm Bakanımızla 2 defa bakanlıkta görüşmemiz esnasında tarafıma ve Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Faruk Sarıarslan'a 2019 yılında da en üst oranda yardım yapılacağı bakanımız tarafından bizzat söylenmiştir.

Fakat Hacıbektaş Belediyesi'ne gelen 17.09.2019 tarihli bakanlık yazısında talebin uygun görülmediği bildirilmiştir. Nevşehir milletvekilimiz Sayın Faruk Sarıarslan bu konu ile ilgili 25.09.2019 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a yanıtlaması için yazılı soru önergesi vererek bu yardımın 55 yıldır düzenli olarak yapılırken bu yıl neden verilmediğini ve verilmeme sebebinin siyasi, ideolojik ve mezhepsel nedenlerden dolayı mı olduğunu sormuştur.

Bizlerde Hacıbektaş Belediyesi ve Hacıbektaş halkı olarak Kültür ve Turizm Bakanımızın da katıldığı etkinliğimize bu yardımın yapılmama sebebini merak ediyor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları