loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlık, Palu ailesi için devreye girdi

Bakanlık, Palu ailesi için devreye girdi
Tarih: 07.01.2019 - 12:03
Kategori: Gündem

Aile Bakanlığı, Müge Anlı'nın sunduğu Tatlı Sert isimli programa konu olan ve akıbeti henüz bilinmeyen Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal için devreye girdi. Palu ailesi için sağlık tedbiri alınacağını ifade eden bakanlık, Tuncer Ustael için de suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. ...

ATV'de yayınlanan Tatlı Sert adlı programın sunucusu Müge Anlı, birkaç haftadır işledikleri Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal olayına ilişkin olarak gelişmeleri aktardı.

Anlı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Palu ailesi için sağlık tedbiri alacağını ve şüpheli Tuncer Ustael için suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Daha sonra Ustael'e tepki gösteren Anlı, "Recep ve Melike'nin yanı sıra Ustael'in çocukları hakkında neler oldu konusunda dosya hazırlanması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Palu ailesi ve televizyon programındaki açıklamalar:

Palu Ailesi’nin kayıp iki ferdi için 21 Aralık’ta ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına başvurması Türkiye’yi dehşete düşüren olaylar zincirini ortaya çıkarmıştı. İddiaya göre; damat Tuncer’in katılması ile aile kendisini kabusun içinde buldu. Baba Harun’un 4, anne Havva’nın 1 evi vardı. Kendini ‘Cinci Hoca’ diye tanıtan Tuncer’in gözü evlerdeydi. Aile fertlerini müridi yapan Tuncer’e sadece Meryem’in kocası Ahmet ve baba Harun inanmıyordu.

Tuncer, karısının kardeşi İsa’yı bacanağı Ahmet’i vurmaya ikna etti. İsa, “Kardeşimi satıyordu” diyerek Ahmet’i öldürdü. Aile, Meryem’i cinle korkutup ağır tahrik ifadesi verdirdi. Baba Harun “Ben vurdum” diyerek suçu üstlendi.

Silahta İsa’nın parmak izi olmasına rağmen baba Harun 6 yıl 8 ay hapis aldı. Ahmet ölüp, baba hapse girince meydan Tuncer’e kaldı. Meryem ve çocukları Tuncer’in evinde kalmaya başladı. Tuncer, cin bahanesi ile çocuklara inanılmaz işkenceler uyguluyor, ailede istediği kişiyi istediği zaman ceza için aç bırakıyordu. Tuncer işkence ettiği ve cinle korkuttuğu karısı Emine’nin önünde baldızı Meryem ve iki çocuğunun yanı sıra kendi iki öz evladına da tecavüz etti. Recep, evden iki defa kaçtı. Polisin bulduğu çocuk, eniştesine verildi. 2008 Mayıs’ında üçüncü kez kaçtı. Ancak kardeşi Melike’yi kaçırmayı başaramamıştı. Açlıktan baygın halde bulunup karakola teslim edilen Recep'in sağlık kontrolünde tecavüze uğradığı, aç bırakıldığı tespit edildi.

Palu Ailesi’nin otomobilde yaşadığı sırada iddiaya göre; Tuncer Ustael’in ağaca bağladığı, darp ettiği, aç bıraktığı Meryem öldü. Meryem’in kardeşi İsa ile birlikte kadını Tütünçiftlik sahiline gömdüler. Tuncer, yanında kalan Meryem’in 6 yaşındaki kızı Melike’ye tecavüz ediyordu. Hamile kalmasın diye karnına her gün taş bağlıyordu. Meryem’in kaybolmasından tam bir yıl sonra “İçine cin kaçmış” dediği Melike’yi ispirto içirip öldürdü. Öte yandan suçlamalardan ceza almayan Tuncer Ustael, başka suçtan arandığı için 25 Aralık’ta program sırasında gözaltına alınıp hapse atıldı. 5 gün yatıp çıkan Tuncer Ustael halen programa çıkmaya devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları