loading
close
SON DAKİKALAR

Bakımlı eller için 6 ipucu

Bakımlı eller için 6 ipucu
Tarih: 01.12.2015 - 15:16
Kategori: Kadın

Ellerinizin yıllara meydan okuması için 6 ipucu...

Yıllar ve hayatın stresi zamanla kendini vücutta gösterebiliyor. Yüz ve boyun yıpranmalarına krem seçenekleriyle yıllara meydan okuyabilirsiniz fakat durum eller için daha zor.

Ellerinizin yıllara meydan okuması için 6 ipucu...

1. Önce en kolay ve doğal yola başvuruyoruz: Henüz yaşlanma başlamadan düzenli olarak nemlendirici ve güneş koruyucu kullanmak, bol sıvı tüketmek ve elbette sigara içmemek.

2. Sırada çok bilindik ve etkili bir yöntem var: Haftada bir kez yatağa girmeden önce ellerimize bol bol vazelin sürüp bir çift pamuklu eldiven (ya da çorap) takıyoruz ve ertesi sabah pamuk gibi ellerle uyanıyoruz.

3. Gündüz için su bazlı, çabuk emilen nemlendirici el kremleri ideal. Yağ bazlı olanlar ise gece boyunca cilt tarafından emilerek yavaş ama etkili bir şekilde yumuşaklık ve nem sağlıyor.

4. İki ev yapımı ‘kadife eller’ karışımı: Portakal suyu ve bal ya da gliserin, limon suyu ve birkaç damla gül suyu karışımı ile birkaç günde bir ellerinize masaj yapın.

5. Kırışık açıcı maske: Haftada bir kez yapacağınız yumurta akı maskesi el derinizin daha sıkı ve pürüzsüz olmasını sağlayabilir. Ancak cildinizin aşırı kuru ve alerjik olmadığından emin olmalı, ayrıca maskeyi bol suyla temizlemelisiniz.

6. El gençleştirme işlemlerine bir göz atıyoruz: Muayene ortamında, anestezik kremler yardımı ile yapılan bu uygulamalarda amaç eksilen cilt altı dokusunu yerine koyarak, el yüzeyine dolgun bir görünüm kazandırmak ve bozulan cilt kalitesini düzeltmek.

Örneğin yaklaşık 30 dakika süren hacimlendirici hyalüronik asit dolguları ile ellerdeki iskeletleşmiş görünüm giderilebiliyor ve el sırtları dolgunlaştırılabiliyor.

Bir diğer seçenek olan yağ enjeksiyonunda, kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu belli işlemlerden geçirilerek el sırtına veriliyor. Böylece doku kaybı onarılırken, yağ dokusunun içerdiği kök hücrelerin dokuların kendini onarmasını sağlaması hedefleniyor. El yüzeyindeki lekeleri ise mikroabrazyon, kimyasal soyma ve lazer gibi yöntemlerle azaltmak mümkün.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları