loading
close
SON DAKİKALAR

Bakırköy Kadın Meclisi Kadınlar Gününü Kutladı

Bakırköy Kadın Meclisi Kadınlar Gününü Kutladı
Tarih: 09.03.2012 - 21:32
Kategori: Kültür & Sanat

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Çoşkuyla Kutladı...

Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda 8 Mart 2006’da kurulan, Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen’in yaptığı Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ilk kez sahnelenen “Mustafa’nın Anlattıkları” müzikaliyle kutladı. 

Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ilk kez sahnelenen  “Mustafa’nın Anlattıkları” müzikaliyle başlayan geceye Bakırköylüler yoğun ilgi gösterdi.

Alper Seçkin Kalıpçı’nın yönetimindeki müzikal, Atatürk araştırmacısı- yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Atatürk’ün sevdiği eserlerin tarihsel önem ve ortaya çıkış aşamalarının anlatılıp sunulduğu müzikali katılımcılar dikkatle takip etti. Müzikalde; Onuncu Yıl Marşı, Tosca Operası, Bursa’dan Kalkan Vapur, Türk İzmir Marşı gibi eserler icra edilirken, Refik Fersan, Neyyire Neyir, Semiha Berksoy, Refik Saydam gibi musiki hayatımızda önemli yerleri olan bestekârlar da anlatıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Atatürk’ün kadınlarla ilgili örnek sözlerinin de hatırlatıldığı müzikalin sonunda Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem ÜNAL ERZEN, İlknur Güntürkün Kalıpçı başta olmak üzere Alper Seçkin Kalıpçı, orkestra üyelerine, tiyatro oyuncularına ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Erzen kapanıştaki konuşmasında; Modern, çağdaş Türkiye’nin kurucusu olan fedakâr ve güçlü Cumhuriyet Kadınlarının, siyasal ve toplumsal alanda hak ettikleri değeri yeniden kazanarak, toplumsal ilerlemenin temelini oluşturmaya ve aydınlık nesiller yetiştirmeye devam etmeleri dileği ile tüm Türk Kadınlarının Kadınlar Gününü kutlarım, dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları