loading
close
SON DAKİKALAR

Balbay CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu!

Balbay CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu!
Tarih: 11.11.2015 - 12:13
Kategori: Siyaset

1 Kasım seçimlerinde istenilen başarıyı elde edemeyen CHP'de kurutlay tartışmaları bitmek bilmiyor. Muharrem İnce ve Umut Oran'dan sonra Mustafa Balbay da CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

1 Kasım seçimlerinde istenilen başarıyı elde edemeyen CHP'de kurutlay tartışmaları bitmek bilmiyor. Muharrem İnce ve Umut Oran'dan sonra Mustafa Balbay da CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

1 Kasım seçimlerinde istenilen başarıyı elde edemeyen CHP'de  Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkan Yalova milletvekili Muharrem İnce ve Mersin eski milletvekili Umut Oran'dan sonra İstanbul milletvekili Mustafa Balbay da CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

CHP İstanbul milletvekili Mustafa Balbay “neden aday olduğunu” açıkladı. Balbay “Silivri’de gaz yiyenlere karşı benim vefa borcum var o yüzden aday oldum.” dedi.

Balbay'ın aday olduğunu açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkacak aday sayısı da 3'e yükselmiş oldu.

Mustafa Balbay Kimdir?

24. Dönem İzmir 2 . Bölge milletvekili, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu üyesi, Cumhuriyet Gazetesi eski Ankara Temsilcisi, Cumhuriyet Gazetesi'nin baş sayfasında Gündem adlı köşenin yazarı olan Balbay’ın gezi, inceleme, siyaset ve çocuk edebiyatı alanında 29 kitabı vardır.

6 Mart 2009 da hükümeti düşürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 34 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 9 Aralık 2013 tarihinde tahliye edildi, 10 Aralık 2013 tarihinde milletvekili yemini ederek göreve başladı. TBMM XXIV. , XXV. XXVI. Dönem İzmir milletvekilidir.

Balbay, evli ve iki çocuk babasıdır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları