loading
close
SON DAKİKALAR

Balbay soru önergesi verdi

Balbay soru önergesi verdi
Tarih: 11.02.2012 - 23:46
Kategori: Siyaset

Tutuklu milletvekili Tutuklu bulunduğu için yemin edip vekillik görevine başlayamayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, soru önergesi vermek için aracı kullandı

Mustafa Balbay, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba aracılığı ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemi ile TBMM’ye soru önergesi sundu.

Ağbaba’nın Balbay adına verdiği önergede, “Silivri Cezaevi’nde çalışan infaz koruma memurlarının büyük bölümü daha önce Bayrampaşa Cezaevi’nde çalışan memurlardır. Bayrampaşa Cezaevi’nde çalıştıkları dönemde servisleri bulunan bu memurların Silivri’de servislerinin bulunmamasının sebebi nedir?” sorusuna yanıt istendi.

Balbay, Silivri Cezaevi’ne ziyaret için gelen Ağbaba aracılığı ile verdiği soru önergesinde Ergin’e şu soruları yönelti:

“Memurların Silivri’de servislerinin bulunmamasının sebebi nedir? 1 yıl boyunca ücretsiz servis hizmeti verilmiş, daha sonra servis kaldırılmıştır. 500 infaz koruma memurunun servisi neden kaldırılmıştır. Bakanlığınız servis sorununun çözümü için herhangi bir girişimde bulunmuş mudur? 

Ankara’da, Antalya’da , Konya’da ceza infaz kurumlarında çalışanlar, iş yerlerine ücretsiz olarak taşınırken. Silivri Cezaevi’nde çalışanların servisinin olmaması bir çifte standart değil midir? 

Otostop çekerek, işyerlerine ulaşmaya çalıştıkları belirtilen personelin her gün can güvenliğinden yoksun bir şekilde işyerlerine gitmet için mücadele vermeleri, ‘reformlar’ yapılması ile övünen Adalet Bakanlığı’nın reformlarına yakışmakta mıdır?”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları