loading
close
SON DAKİKALAR

Balbay'dan meslektaşlarına sitem

Balbay'dan meslektaşlarına sitem
Tarih: 14.05.2012 - 17:56
Kategori: Medya

Silivri Cezaevi'ni gezen meslektaşlarına tutuklularla görüşmeden Silivri yorumu yapılamayacağını belirterek sitem etti...

Ergenekon davasından 3 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Silivri Cezaevi'ni gezen meslektaşlarına tutuklularla görüşmeden Silivri yorumu yapılamayacağını belirterek sitem etti.

Ergenekon davasından 3 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Silivri Cezaevi’ni gezen meslektaşlarına sitem etti.

Balbay, “Ben olsaydım bakana şunu şöylerdim: ‘Karşılıklı kabulle kimi tutuklularla görüşmeden Silivri yorumu yapamayız’.. Gazetecilerin görüşlerine saygım var, ama sitem ediyorum” dedi.

Bakanla bakan gazeteci

Gazeteci ve milletvekili Mustafa Balbay, 12 köşe yazarının 11 Mayıs Cuma günü Bakan Sadullah Ergin ile Silivri Cezaevi’ni gezmeleri ve ardından yazdıklarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Balbay, “Silivri Cezaevi’ni bakanla gezen gazeteciler,kolonya ile karşılanmış, gülle uğurlanmış. İçeride ikisi de yasak” dedi.

“Silivri’ye bakanla bakan gazetecilere sormak isterim” diyen Balbay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Hiçbir öğrencinin gösterilmediği bir okulu gezip ‘eğitim mükemmel’ diye bilir misiniz? Hiçbir hastayla temas kurmadan hastaneyi dolaşıp ‘herkes çok iyi tedavi oluyor’ diyebilir misiniz? Bunlara yanıtınız ‘evet’ ise elbette 10 bin kişinin kaldığı cezaevini gezip hiçbir tutuklu ile görüşmeden ‘koşullar çok iyi’, ‘1980’den bu yana ilerleme olmuş’, ‘yetmez ama olumlu adımlar var’ yorumları yapabilirsiniz.”

Tutuklularla görüşmeden

Balbay, meslektaşlarına sitemini şöyle ifade etti:

“Ben olsaydım bakana şunu söylerdim: ‘Karşılıklı kabulle kimi tutuklularla görüşmeden Silivri yorumu yapmayız’…Gazetecilerin görüşlerine saygım var ama sitem ediyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları