loading
close
SON DAKİKALAR

Balıkçılar 20 santime tepkili

Balıkçılar 20 santime tepkili
Tarih: 12.02.2012 - 22:52
Kategori: Ekonomi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, 20 cm'den küçük çinakop balığının avlanmasına yönelik getirdiği yasağa Şile'deki balıkçılar tepki gösterdi

Karadeniz’de avlanan balıkçılar, yaklaşık yüz civarında tekneyi Şile Limanı’na bağladı. Balıkçılar, Türkiye nin birçok yerinden Karadeniz’e avlanmak için geldiklerini, Karadeniz’de 2 ay gibi kısa bir süre kalan çinakopu avlamak istediklerini ancak yasak olduğu için denizde çalışmalarına müsaade edilmediğini söylediler.

"Elbette küçük balık avlamak istemiyoruz" diyen balıkçılar, dertlerini ortaklaşa dile getirirken, şunları söylediler: "Mezgite, tekire yasak yok. Onlara ağ atıyoruz ama içinden çinakop çıkıyor. Peki bu balığı ne yapacağız? Denize atmaktan başka çaremiz kalmıyor.

Çok acıdır ki, balık ağa takıldığı zaman, anında ölüyor. Ancak her nasıl oluyorsa 20 cm’den küçük boydaki çinakoplar tezgahlarda yer alıyor. Bu nasıl oluyor? Bize yasak, bazılarına serbest mi? Balıkçı teknesinin bir günlük masrafı, bin lirayı buluyor.

Çinakopun avlanmasına 20 cm’de izin veriliyor. Zaten o boydaki balık lüfer oluyor. Çinakopa o zaman toptan yasak getirilsin. Bu aylarda denize çıkmayalım. 

Peki o zaman bizim geçimimiz nasıl olacak? Çinakop denizde bol ve bu balık akıp gidecek. Yabancı ülkelerde avlanacak. Bıraksınlar uygun olanı tutalım. Orta kesim, dar gelirli vatandaş balık yesin."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları