loading
close
SON DAKİKALAR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın mazbata töreninde konuştu: ‘Seçimin kaybedeni yok, tüm Balıkesir kazandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın mazbata töreninde konuştu: ‘Seçimin kaybedeni yok, tüm Balıkesir kazandı!
Tarih: 03.04.2024 - 16:04
Kategori: Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 3 Nisan 2024 Çarşamba günü düzenlenen mazbata töreni sonrası görevini devraldı.

‘ŞİMDİ BALIKESİR’İ TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPMA ZAMANI’

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, mazbata töreninin ardından görevini devraldı. Başkan Akın, “Balıkesir’de tüm partiler Kuvayi Milliye İttifakı’nda birleşti. Bu seçimin kaybedeni yok. Çünkü tüm Balıkesir kazandı. Şimdi Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz demeden arı gibi çalışma zamanı” dedi.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törenle mazbatasını aldı. Başkan Akın, tören yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yarım kalan şarkımızı bitirmek için buradayız. Hayallerimizi birlikte hayata geçirmek için buradayız. Çünkü bu hayal Balıkesir için. Bu hayal Kuvayi Milliye’nin başkenti için. Bu hayal Balıkesir için. Bu hayalin tohumlarını işgal yıllarında Kuvayi Milliye bayrağını yükselten Yarbay Ali Çetinkaya attı. Bu hayalin tohumları ilk Kuvayi Milliye kongrelerinin yapıldığı Okuma Yurdu’nda, Alaca Mescit’te atıldı. Bu hayalin tohumlarını Cumhuriyet kurulurken Savaştepeli Tıbbiyeli Hikmet attı. En önemlisi de bu hayalin tohumlarını Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk attı. Bugün, bu hayali gerçekleştirerek Ulu Önderimiz Atatürk’ün ayak izlerini sürdürüyoruz ve Cumhuriyet değerlerini büyütüyoruz. Belediyeyi yönetirken iddialı olacağız, adaletli olacağız ve herkese karşı eşit olacağız. Kimseyi kayırmayan, kimseyi ötekileştirmeyen bir belediyecilik bugün başlıyor. Bu zaferin sahipleri olan Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimin yanı sıra Balıkesir’de kurduğumuz Kuvayi Milliye Ittifakı’na gönül veren AK Parti’li, MHP’li, İyi Parti’li, Saadet Partili, Demokrat Partili, DEVA Partili, Gelecek Partili kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları bize gösterdi ki Balıkesir’de tüm partiler Kuvayi Milliye İttifakında birleşti. Bu seçimin kaybedeni yok. Çünkü tüm Balıkesir kazandı. Şimdi Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz demeden arı gibi çalışma zamanı. Kampanyamın ilk gününden bu yana söylüyorum. Makamda oturup tebrik kabul eden belediye başkanı olmayacağım. Öncelikle sözüm verdiğimiz çalışmaları başlatıp tüm ilçelerimize teşekkür ziyaretleri yapacağım. Siyasete girdiğim günden bu yana nasıl sizlerle iç içe olduysam bundan sonra da aynı şekilde bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim. Gönüller yapacağız, gönülleri yapa yapa, birleşe birleşe kazandığımız bu ittifakı büyüteceğiz.

‘BELEDİYEYE SADECE TÜRK BAYRAĞI ASILIR’

10 yıl milletvekilliği yaptım, hiç kimseye hangi partidensin diye sormadım. Seçim kampanyası döneminde her konuşmamda üzerine basa basa ‘belediyede particilik olmayacak, belediyede siyaset yaptırmayacağım’ dedim. Bu sözleri binlerce kez tekrar ettim. Maalesef bu sabah bilgim dışında belediye binasına parti bayrağı asılmış. Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyuyorum ama partimizin bayrağının yeri belediye binası değil. Orası kamuya ait yani her vatandaşın hakkı olan bir bina. Oraya herhangi bir partinin bayrağı asılamaz. Orada olabilecek tek bayrak ay yıldızlı, şanlı Türk Bayrağımızdır. Hep birlikte zorlu bir seçim dönemi geçirdik. Aynı isimde kopya aday çıkardılar. Projelerimi tek tek kopyaladılar. İftiralar, yalanlar, karalamalar art arda geldi. Vatandaşın parasıyla beni karalayan gazeteler bastırdılar. Günlerce Balıkesir’e kötülük ettiler. Şimdi son kötülüklerini de dün yaptılar. Bazı meslek gruplarına ve öğrencilere verdikleri indirimli ulaşım hakkını iptal etmişler. Bu iptalden zarar gören herkesin yanında olacağız. Ahmet Akın’ın Balıkesir’de adaletin ve eşit hizmetin simgesi olacağı dönem bugün başlıyor. Particilik, adam kayırmacılık sona eriyor. Yoksulluk tarihe gömülüyor. Göreceksiniz, kentten köy göç başlayacak. Sosyal adalet ve kollektif kalkınma başlayacak. Kişiler geçici, yaptıkları kalıcıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi yol alacağız. Önemli olan eşit hizmet ve temiz siyaset. Bugün itibariyle Balıkesir’e barış, adalet ve huzur hakim olacak.”

‘ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ YOLDA’

Altıeylül ve Karesi belediyelerindeki devir teslim törenlerinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde görevi Yücel Yılmaz’dan devralan Başkan Ahmet Akın, “Bugün Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmenin gururunu yaşıyorum. İstiklal Madalyalı bir dedenin torunu olarak şehrime hizmet sevdasıyla çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Biz Kuvayi Milliye İttifakı olarak kazandık. Ay yıldızlı bayrağımın altında, ülkesine, bayrağına sevdalı bütün hemşerilerimin başkanıyım. Balıkesir’e nasıl hizmet yapılacağını hemşerilerime göstereceğim. Yetimin, öksüzün, garibanın, kimsesizim, tüm hemşerilerimin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Adil ve adaletli bir belediye başkanı olacağım. Kurucumuz, kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda milletime olan sevdamla çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları