loading
close
SON DAKİKALAR

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağları mevkiinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı soğutma işlemleri yapılıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağları mevkiinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı soğutma işlemleri yapılıyor
Tarih: 24.08.2021 - 00:57
Kategori: Yurt

Orman Genel Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve Belediye Başkanı Salman Hasan Arslan yangın boyunca sosyal medya hesaplarından kamuoyunu bilgilendirdiler.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları mevkiinde iki farklı noktada orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale edildi. Edremit ilçesine bağlı Güre ve Kızılkeçili Mahallelerinde iki farklı noktada henüz belirlenemeyen sebepten yangınlar çıktı. Yangınlar kontrol altına alındı soğutma çalışmaları devam ediyor.

Orman Genel Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve Belediye Başkanı Salman Hasan Arslan yangın boyunca sosyal medya hesaplarından kamuoyunu bilgilendirdiler.

Edremit Belediye Başkanı Salman Hasan Arslan;

2. gün saat 08.36

Yangın tamamiyle kontrol altında ve soğutma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Dün gece yer yer alevlenen bölgelere sabah ekipler tarafından anında müdahale edildi. Yangının yayılma durumu şu saat itibariyle söz konusu değil.

Saat 22.42

Karadan soğutma çalışmaları devam ediyor. Kaz Dağlarının çeşitli bölgelerinde gece boyu nöbetimiz devam edecek. Gözümüzden sakındığımız Kaz Dağlarını korumak için yapmamız gereken ne ise en ufak bir tereddüt göstermeyeceğimizi bilmenizi istiyorum.

Saat 19.19

Yangın kontrol altına alındı. Ekipler tarafından soğutma çalışmaları devam ediyor.

Çok büyük bir mücadele veriliyor. Şiddetli rüzgara rağmen canla başla çalışan tüm personele ve ilgili kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Yangının tekrar başlamaması adına gece boyu birçok noktada nöbetimiz devam edecek.

Edremit Belediyesi;

Sabah saatlerinden bu yana tüm kurum ve kuruluşlarla yürüttüğümüz koordineli çalışmalar ardından soğutma çalışmalarımız da yöre halkımızın desteğiyle aralıksız devam ediyor. Herkesin eline emeğine sağlık, sizlere minnettarız.

Kaz Dağları’nda yangın söndürme çalışmaları esnasında dumandan bir orman işçisi etkilendi. Gönüllü vatandaşımızdan biri de alevlerden kaçan bir ayının saldırısına uğrayarak yaralandı.

Orman Genel Müdürlüğü;

Balıkesir Erdemit 4 Uçak, 29 Helikopter bölgede görev yapıyor. Yangını kontrol almak için ekiplerimiz havadan ve karadan müdahalelerini sürdürüyor. Son ateş sönene kadar görevdeyiz. #YeşilVatan #KazDağlarıYanıyor

Lütfen, ormanlarımızı hep birlikte koruyalım. Ateş yakarak, izmarit atarak, çöp bırakarak orman yangınına sebep olma bugün çıkan 15 yangının 13’ünü kahramanlarımızın mücadelesi neticesinde kontrol altına aldık.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları