loading
close
SON DAKİKALAR

Balıklı Rum Hastanesi'nde inceleme ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor

Balıklı Rum Hastanesi'nde inceleme ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor
Tarih: 05.08.2022 - 11:07
Kategori: Gündem

İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan Balık Rum Hastanesi'nde dün çıkan yangının ardından incelemeler ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Hastane içindeki hasar da görüntülendi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevinin çatısında çıkan yangın dolayısıyla olay yerinde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Vali Yerlikaya’ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Balıklı Rum Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Stati Leana eşlik etti.

Vali Yerlikaya, incelemelerin ardından basın mensuplarına hastaların sağlık durumu ve yangına dair yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Canla İlgili Bir Kaybımız ve Yaralanan Bir Vatandaşımız Söz Konusu Değil "

Vali Yerlikaya konuşmasında, "Balıklı Rum Hastanemizdeki yangından büyük üzüntü duyduk. İstanbul'umuza, ilçemize ve başhekimimiz şahsında hastanemizde görevli sağlık çalışanlarımıza, tedavi gören hastalarımıza ve hepimize geçmiş olsun.

Hamdolsun yangın sebebiyle can kaybımız ve yaralımız yok. Yangın tamamen kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarından sonrasında yapılacak tespitler yangının sebebini ortaya çıkaracak. Şu anda önceliğimiz bir an önce söndürme çalışmalarının tamamlanması” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, yangında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek: “Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi burada, Zeytinburnu Belediye Başkanımız, kaymakamımız yangının çıktığı ilk anlardan itibaren buradalar. AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Söndürme helikopteri hazır bekliyor.

Büyük bir gayretle söndürme çalışmalarına katılan itfaiyeci arkadaşlarımızın can güvenliği konusunda ambulanslarımız hazır bekliyor. Çok şükür şu ana kadar ihtiyaç olmadı. Keza İtfaiyenin ve bu büyük çalışmanın yanında Sağlık İl Müdürlüğü'müz ambulanslarımızla beraber tahliye çalışmalarımızı da tamamladık.

Hastanenin bir bölümünde yaşlılarımıza bakım hizmeti verilen bir bölüm var. Onlarla birlikte yatan hastalarımız da dahil olmak üzere 104 vatandaşımız güvenli şekilde tahliye edildi. Hastalarımızın ve sağlık çalışanlarımızın her birine geçmiş olsun diyoruz.

Burası tarihi bir şifa merkezi ve Balıklı Rum Vakfı tarafından yönetiliyor. Bu yapıyı inşallah en kısa zamanda eski haline getirmek üzere hep beraber çalışacağız. Gelişmeleri takip ederek sizlerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, yangın mahallinde görev yapanlara gayretleri için teşekkür ederek, yangından etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini bildirdi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları