loading
close
SON DAKİKALAR

Bandırma 'Kitap Günleri' başlıyor

Bandırma 'Kitap Günleri' başlıyor
Tarih: 25.09.2017 - 17:26
Kategori: Yerel

Bandırma Belediyesi’nin kentimizin kültür ve sanat alanındaki gelişimine yönelik çalışmaları yeni bir etkinlikle devam ediyor.

Bandırma Kaymakamlığı ile işbirliği içinde, 2-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda Bandırma Kitap Günleri gerçekleştiriliyor. Bu etkinlik aynı zamanda Balıkesir Valiliği’nin kısa adı Bengi olan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi’ne katkı sağlamayı amaçlıyor.
Bandırma Kitap Günleri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, gelişmiş toplumlarda kitap okuma oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin bu alanda bazı sorunlarının olduğunu söyledi. Daha küçüklükten çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini dile getiren Başkan Mirza şunları söyledi:

BANDIRMA KİTAP GÜNLERİ

“Yapılan araştırmalar, kitap okuma alışkanlığı konusunda ülkemizin iyi bir yerde olmadığını gösteriyor. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için çocuklarımız ve gençlerimizden başlayarak kitap okuma oranını arttırmamız gerekiyor.
Kaymakamlık ile işbirliği içinde gerçekleştireceğimiz Bandırma Kitap Günleri ile bu alanda önemli bir adım attığımıza inanıyorum. 2-8 Ekim tarihleri arasında ülkemizin en önemli yayınevleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki stantlarında Bandırmalı kitapseverlerle buluşacak. Halkımız bu stantlardan indirimli kitap alabilme olanağı bulacak. Ayrıca, tanınmış çok sayıda yazarımız da söyleşi ve imza programlarıyla Bandırmalılarla buluşacak. Tüm halkımızı bu etkinliğe katılmaya ve en güzel dostlarımız olan kitaplarla buluşmaya davet ediyorum.”
Belediye Başkanı Dursun MİRZA’nın verdiği bilgiye göre, Cumhuriyet Meydanı’na Kitap Günleri etkinliği için 46 adet stant kurulacak. Bu stantlarda yayınevleri ürünlerini sergileyecek ve özel indirimlerle kitap satışı yapacak.

ÜNLÜ YAZARLAR BANDIRMA’DA

Söyleşi ve imza programlarında da; Ahmet ÜMİT, Mario LEVİ, Osman BALCIGİL, Murat GÜLOĞLU, Bestami YAZGAN, İlber ORTAYLI, Hasan Ali TOPTAŞ, Aşkım KAPIŞMAK, Ayşe KULİN, Sunay AKIN, Hayati İNANÇ, İsmail KÜÇÜKKAYA, Enver AYSEVER, Cansu Canan ÖZGEN, Umut GÜNER ve Pelin ÇİFT halkımızla buluşacak. Ayrıca İclal AYDIN’ın katılacağı bir şiir programı gerçekleştirilecek.

KİTABA YOLCULUK

Bandırma Kitap Günleri programında, “Kitaba Yolculuk” adıyla yapılacak etkinlikte de, 2 Ekim Pazartesi günü saat 12;30’da İstanbul Yenikapı’dan hareket edecek deniz otobüsünde yolculara ücretsiz kitap dağıtılacak. Yolculuk boyunca yolcularla sohbet edilerek kitap okumanın önemi anlatılacak.
Kaymakam Günhan YAZAR, Belediye Başkanı Dursun MİRZA ve basın mensuplarının da katılacağı etkinlik ile kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kamuoyunda duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor.

ÇOCUKLARA KUMBARA

Bandırma Kitap Günleri kapsamında, ortaokul öğrencilerine kumbara dağıtılacak. Çocuklarımız harçlıklarını biriktirerek Bandırma Kitap Günleri’nde indirimli kitap satın alabilecek.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları