loading
close
SON DAKİKALAR

Baran Saltuk, son yolculuğuna uğurlandı

Baran Saltuk, son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 11.02.2012 - 19:29
Kategori: Kadın

Şişli'de evlerinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden sanatçı Rahmi Saltuk'un oğlu Baran Saltuk (21), İstanbul'da toprağa verildi.

Şişli'de evlerinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden sanatçı Rahmi Saltuk'un oğlu Baran Saltuk için, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul Şubesi Alevi Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Törende İstanbul Gerçeği yazarı ve yayın yönetmeni İmambakır Üküş, Türkiye Kominist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski CHP milletvekilleri Mehmet Sevigen, Berhan Şimşek,yeni CHP'li Gürbüz Çapan, DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak, sanatçılar Suavi, Edip Akbayram ve Arif Sağ'ında aralarında bulunduğu birçok sanatçı, STK temsilcileri de katıldı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği cenaze töreninde, Saltuk ailesi üyeleri taziyeleri kabul etti. Baran Saltuk'un annesi Asuman ile babası Rahmi Saltuk'un güçlükle ayakta durdukları görüldü.



Basın mensuplarının soruları üzerine Berhan Şimşek, ''Allah böyle bir olayı düşmanıma bile yaşatmasın. Ölüm gence hiç yakışmıyor. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum'' dedi. Mehmet Sevigen de ''Çok genç, çok delikanlı, ölümle hiç yan yana getirilecek yaşta değil'' diye konuştu.



Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardında TKP bayrağına sarılı tabutu bir süre yakınları tarafında omuzlarda taşınan Saltuk'un cenazesi, daha sonra cenaze aracıyla Ulus Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.





ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları