loading
close
SON DAKİKALAR

Barış Atay ve Sadece Diktatör oyununa bir yasak da Twitter'dan geldi

Barış Atay ve Sadece Diktatör oyununa bir yasak da Twitter'dan geldi
Tarih: 29.01.2018 - 20:49
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'de birçok kentte oyunu "Sadece Diktatör", Ankara'daysa kendisi "yasaklı" ilan edilen Barış Atay'ın twitter hesabı bu akşam saatlerinde askıya alındı...

Barış Atay'ın oynadığı 'Sadece Diktatör' oyununun yasaklanması, ülke çapındaki tüm tiyatrolarda protesto için çağrı yapılmıştı. Tiyatrolar, aynı gün, aynı saatte oyunun metnini okunmaya başladı. 

Türkiye'de birçok kentte oyunu "Sadece Diktatör", Ankara'daysa kendisi "yasaklı" ilan edilen Barış Atay'ın twitter hesabı bu akşam saatlerinde askıya alındı...

Oyuncu Barış Atay'ın sahnelediği "Sadece Diktatör" oyunu Artvin ve Kadıköy'den sonra Ankara'da da yasaklandı. Ankara Valiliği ilgili tebligatında, Barış Atay'ı "şahıs" olarak da şehre girişi yasaklandı. 

Yasaklara boyun eğmeyen birçok sanatçı ile birlikte Barış Atay sosyal medya hesabı Twitter'dan "Sadece Diktatör" oyununu okuyoruz kampanyası başlatmıştı...

Kadıköy Tiyatrolar Platformu, Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun üretimi olan oyunun yasaklanmasına yönelik ülke çapındaki tüm tiyatrolara 29 Ocak saat 20.30'da ülke çapında katılımla oyunun seslendirilmesi için çağrı yapmıştı.

Platformdan yapılan çağrıda şöyle dendi:

“Biz Kadıköy Tiyatroları Platformu olarak ‘evrensel insani değerler' ön kabulünün ihlal edilmediği hiçbir sanat üretiminin sansürlenmesini, yasaklanmasını; üretici kadrosundaki sanatçıların hedef gösterilip maddi ve manevi işkenceye maruz bırakılmasını, tehdit edilmesini kabul etmiyoruz. Güvenliğimizi sağlamakla görevli kamu memuru polislerin, tiyatrolarımıza soruşturma ve tehdit mekanizmasının uygulayıcıları olarak değil, seyircimiz olarak gelmesini diliyoruz.

Bu yasaklamalara karşı 29 Ocak 2018 Pazartesi günü, saat 20.30'da ülke çapında katılımda bulunacak tüm tiyatrolarda ‘Sadece Diktatör' oyun metnini seyircilerimizle birlikte okuyacağız.

Ülke çapındaki tüm tiyatroları fuayesi, sahnesi, odası her nerede olursa olsun aynı gün aynı saatte bizlerle birlikte ‘Sadece Diktatör’ oyun metnini seslendirmeye davet ediyoruz.”

BARIŞ ATAY’DAN HERKESE ÇAĞRI

Barış Atay da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, “Herkese çağrımızdır! 29 Ocak Pazartesi 20.30'da tüm Türkiye'de sahnelerde, fuayelerde, sahnesi olmayanlar kafelerde, evlerde hep birlikte #DiktatörüOkuyoruz. Metni edinmek için platform@tiyatromadokunma.org adresine yazabilirsiniz #SadeceDiktatörYasaklar ama biz oyunu ulaştırırız” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları