loading
close
SON DAKİKALAR

Barış İle Buluşma

Barış İle Buluşma
Tarih: 11.02.2012 - 18:12
Kategori: Kültür & Sanat

Manço, Ölüm Yıldönümünde Evinde Anılıyor...

Barış İle Buluşma...

13 Yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız sanatçı Barış Manço, ölüm yıldönümünde yine özlemle anılacak.31 Ocak gecesi Kadıköy Moda'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Manço'yu sevenleri yine 31 Ocak gecesi Kadıköy Belediyesi tarafından müze konseptiyle sevenlerine açılan evinde buluşarak şarkıları ve anısına yakacakları mumlarla anacaklar.

Kadıköy Belediyesi'nin Manço'nun Moda Yusuf Kamil Paşa Sokak da bulunan evini Halk Bankası'ndan kiralayarak sevenlerine açtığı 81300 Moda adını taşıyan Barış Manço'nun evi ölümünün 13ncü yıldönümünde yine Barışseverlerin
buluşma noktası olacak. Manço'nun gece saat 24.00'e kadar açık kalacak olan evinde Manço'nun oğulları Doğukan ve Batıkan Manço, sanatçının şarkılarını çalarak, ziyaretçilerini karşılayacaklar. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk' ün de katılacağı Barış ile Buluşma etkinliğinde Manço'nun yıllarca evinin önüne park ettiği Ssangyong Musso Marka 777 plakalı aracını bakımdan geçiren Çakıroğlu Şirketi de aracı Kadıköy Belediyesi'ne teslim edecek.

Barış Manço'nun bestelerini yaptığı piyanosu, yurt dışı gezilerinden topladığı cam objeleri, aksesuarları, sahne kostümleri ve kendi yaptığı tablolarının sergilendiği evi Kadıköy Belediyesi, Türkiye'nin ilk oyuncak müzesini kuran Sunay Akın'ın danışmanlığı, Manço Ailesi'nin desteği ve Halk Bankası'nın büyük katkıları ile müze konseptiyle 3 yıl önce hizmete açılmıştı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği Barış Manço Evi, ölüm yıldönümü nedeniyle bir hafta süreyle ücretsiz gezilebilecek. Ayrıca Halk Bankası,Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocuklarla birlikte Manço'nun evinde bir hafta atölye çalışmaları yapacak.

Tarih : 31 OCAK SALI

Saat : 19.30'dan itibaren gece 24.00'e kadar açık.

Yer: Barış Manço Moda 81300

Yusuf Kamil Paşa Sk. No 5.

81300 Moda Kadıköy-0216 337 94 13

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları