loading
close
SON DAKİKALAR

Barış Vakfı: Kayyımla yönetilen memlekete barış gelmez

Barış Vakfı: Kayyımla yönetilen memlekete barış gelmez
Tarih: 21.08.2019 - 10:01
Kategori: Gündem

Barış Vakfı, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını görevden alarak, yerlerine kayyım atama kararına Barış Vakfı yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Barış Vakfı'nın açıklamasında "Seçilmiş üç belediye başkanın yerine İçişleri Bakanlığı tarafında o ilin valisinin kayyım atanması kabul edilemez" denildi. 

Barış Vakfı'nın kayyum atamasına ilişkin açıklaması şöyle:

"Türkiye güne seçimlerin üzerinden beş ay geçmeden yenide kayyım ataması haberleriyle başladı.  Diyarbakır seçmenin yüzde 63 oyunu alan Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin seçmenin yüzde 56 oyunu alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van seçmenin yüzde 53 oyunu alan Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan İçişleri Bakanlığı tarafından görevde alındı. Çok sayıda Belediye meclisi üyesi ve çalışanı gözaltına alındı. Seçilmiş üç belediye başkanın yerine İçişleri Bakanlığı tarafında o ilin valisinin kayyım atanması kabul edilemez.

2016 yılının ekim ayında başlatılan ve üç yıl sürdürülen seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atayarak demokratik siyaseti budama operasyonunun   çok şey kaybettirdiğini Türkiye kısa süre önce yaşananlardan tecrübe edindi.  Şimdi geçerli, makul ve kabul edilebilir hiçbir gerekçe veya delil ortaya koymadan aynı politikada ısrar etmek, seçmen iradesine, seçimlere, seçimlerin kural ve yasalara uygun yapılmasını sağlamakla görevli başta Yüksek Seçim Kurulu olmak üzere devlet kurumlarının yerine siyasal iradeyi geçirmektir. Bu demokratik ve hukuk devleti olmak iddiasıyla bağdaşır bir tutum değildir.

Bu tutum: toplumun geniş kesimlerinde son birkaç aydır yaşanan gelişmeler nedeniyle yeniden yeşermeye yüz tutan barış umudunu solduruyor.

Ülke barışının bölgesel gelişmelerin de etkisiyle ertelenemez bir ihtiyaç olduğu bu dönemde seçilmişler yerine kayyım atama siyaseti, barışı daha fazla imkansızlaştırıyor. Bu politikalara bir an önce son verilmeli, barışın önüne yeni engeller çıkarılmamalıdır"

 

 


Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları