loading
Yükleniyor
close
SON DAKİKALAR
Son DakikaSon Dakika
• Müslim Sarı, Mersin'de açıklama yaptı: Çevre illerin il başkanları burada, örgütümüz burada. Hep beraber belediye başkanlarımıza sahip çıkıyoruz • Kemal Kılıçdaroğlu: Bu mesele yalnızca Vahap Seçer’in meselesi değildir. Hukukun kişiye, partiye, soyadına göre uygulandığı bir ülkede hiç kimse kendisini güvende hissedemez! • Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılışında konuştu: içinde bulunduğumuz dönem, bir anayasa teşebbüsü için belki de en ideal dönemdir! • Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılış konuşmasında; sivil ve katılımcı bir anayasa ihtiyacı hepimiz için milletimiz için ertelenemez bir sorumluluktur! • TBMM’nin 28’inci Dönem, 5. Yasama Yılı, TBMM Genel Kurulu’nda düzenlenen özel oturumla açıldı • İBB Davası’nda 4 tahliye kararı verilirken, Ekrem İmamoğlu: Bizi sadece millet yargılayacak. Fon vurguncularını tutuklasınlar! • AKP'li Hayati Yazıcı'dan oğlu Mustafa Yazıcı hakkındaki fon soruşturması iddialarına yanıt: İtibar suikastına müsaade etmem! • Soma’da maden ocağında göçük: 7 kayıp işçiden ikisi sağ, ikisi ölü çıkarıldı; üç işçi aranıyor! • Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık düzenlemesi: KOBİ kredilerinde büyüme sınırı yüzde 5'e çıkarıldı • İBB'ye yönelik Silivri'de görülen 'yolsuzluk' davasında ikinci celsenin 26. günü Murat Abbas ve Yakup Öner'in aralarında olduğu tutuksuz 4 sanık ifade verdi (tüm ifadeler haberde)

Bartholomeostan Sümela çağrısı

Bartholomeostan Sümela çağrısı
Tarih: 15.08.2015 - 15:17
Kategori: Gündem

TRABZON’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nda düzenlenen Meryem Ana ayinini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, son günlerde yurtta meydana gelen üzücü olayların sona ermesi için dua ettiklerini belirtti...

TRABZON’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nda düzenlenen Meryem Ana ayinini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, son günlerde yurtta meydana gelen üzücü olayların sona ermesi için dua ettiklerini belirterek, "Kan dökülmemesi, genç insanların hayatlarını kaybetmemesi, anaların, babaların, eşlerin ve çocukların perişan olmaması en büyük ve öncelikli dileğimizdir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle 2010 yılında ilki gerçekleştirilen ve Meryem Ana’nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos’ta düzenlenen Meryem Ana ayininin 6’ncısı, Trabzon’un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nda yapıldı.

YOĞUN KORUMA

Dün gece Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, sabah saatlerinde konakladığı otelden çıkarak yoğun koruma önlemleri altında Sümela Manastırı’na geldi. Önceki yıllara nazaran koruma sayısını artırdığı görülen Bartholomeos’u ayrıca Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 6 kişilik özel bir ekip de korudu. Sümela Manastırı’na giden yol üzerindeki kemençecilere bahşiş veren Bartholomeos, sıcak hava nedeniyle çıkarken yorulduğu için manastır girişinde de mendille terini sildi. Koruma önlemleri manastır içinde de yoğun şekilde devam etti, kimsenin Bartholomeos’a yaklaşmasına izin verilmedi.



"KAN DÖKÜLMESİN"

Yunanistan, Rusya, Gürcistan ve Romanya’dan gelen yaklaşık 500 kişinin bulunduğu Sümela Manastırı’nda büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Patrik Bartholomeos, dini ritüellerin yerine getirilmesinin ardından önce Yunanca bir konuşma yaptı. Daha sonra katılımcılara Türkçe olarak seslenen Bartholomeos, Sümela’da ayin yapılmasına imkan tanıyan devlet yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi:



"Bir kere daha Karadeniz’deyiz, Trabzon’dayız, Maçka’dayız. Bu sene de tarihi Sümela Manastırı’ndayız. Yüce Allah’a ve Meryem Anamıza şükrederken bu imkanı bize veren devlet makamlarına da minnettar olduğumuzu ifade etmek isteriz. Sayın Trabzon valisine ve gereken tedbirleri almış olan Emniyet teşkilatına özellikle teşekkür ederiz. Ülke güvenliği için canlarını hiçe sayan, hizmet eden emniyet mensuplarına vermiş olduğu şehitler için başsağlığı dilerim. Biraz önce Rumca konuşurken bugünkü ayinimizde Ortadoğu’da, Afrika’da, Ukrayna’da barış için dua ettiğimizi söyledim. Mustafa Kemal Atatürk ile Venizelos’un temelini attıkları Türk-Yunan dostluğuna değindik. Son günlerde memleketimizde vuku bulan müessif olayların bir an evvel sona ermesi, vatandaşlarımızın huzur ve refah içinde yaşaması için Allah’a yakardık aynı zamanda. Kan dökülmemesi, genç insanların hayatlarını kaybetmemesi, anaların, babaların, eşlerin ve çocukların perişan olmaması en büyük ve en öncelikli dileğimizdir. Eminiz ki bu dileklerimize, dualarımıza hepiniz katılıyorsunuz. Karşılıklı sevgi ve saygı, barışın ve huzurun temelidir. Bu düşüncelerle burada hazır bulunan Müslüman kardeşlerimizi ve tüm misafirlerimizi hayır dualarımızla selamlıyor, sıhhat ve hayır dualarımızı diliyoruz."

Konuşmanın ardından ilahiler okundu ve Patrik Bartholomeos tarafından kutsanan ekmek ve şarap katılımcılara dağıtıldı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları