loading
close
SON DAKİKALAR

Bartın, Amasra'da maden ocağında patlama 87 kişi toprak altında; 14 kişi kurtarıldı

Bartın, Amasra'da maden ocağında patlama 87 kişi toprak altında; 14 kişi kurtarıldı
Tarih: 14.10.2022 - 19:35
Kategori: Gündem

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır: "Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor. 14 kişi işçi madenden çıkarıldı"

"Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Amasra’da Maden Ocağında Meydana Gelen Patlama Hakkında yapılan açıklamada;

BASIN BÜLTENİ

(14.10.2022, 20.15 itibarıyla)

AMASRA’DA MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN PATLAMA HAKKINDA

Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’ne ait bir maden ocağında patlama meydana gelmiştir.

Alınan ilk bilgilere göre, madende mahsur kalan kişilerin olduğu bilgisi alınmıştır.

Bölgeye Bartın İl AFAD, Emniyet, 112, İtfaiye, Jandarma ve TTK’a ait tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.

Ayrıca Sakarya İl AFAD (1 araç ve 5 personel), Kütahya İl AFAD (2 araç 6 personel) ve Eskişehir İl AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri bölgeye sevk edilmiştir.

Zonguldak’tan tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.

Kütahya’dan TKİ’ye ait 20 kişilik tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.

Kızılay’dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Sakarya İl AFAD ve Ankara İl AFAD’tan olmak üzere 2 adet mobil koordinasyon tırı gönderilmiştir.

Bölgede herhangi bir iletişim kesintisi olmamakla beraber bölgeye tedbir amacıyla 1 mobil baz istasyonu gönderilmiştir.

Ankara İl AFAD, Düzce İl AFAD ve Kocaeli İl AFAD Müdürlüğü ekipleri teyakkuzda bekletilmektedir.

Bolu, Karabük, Düzce, Sakarya ve Ankara illerinden saha aydınlatma cihazı sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldiği öğrenildi. Çok sayıda ambulans sevk edildi. Yer altında işçilerin olduğu bilgisi paylaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun olay yerine gittiği bildirildi.

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Vali Arslan, "Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?" diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

"Patlamanın neden kaynaklı olduğu henüz net değil"

Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını söyledi. Vali Arslan, "-300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Bütün ekiplerimiz seferber. Şu an 6. yaralımızı çıkarıyoruz." dedi.

14 işçi çıkarıldı 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır"Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor. 14 kişi işçi madenden çıkarıldı"

Bartın Valiliği: “Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sıralarında -300 kotunda henüz nedeni olmayan bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekipler seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

3 savcı görevlendirildi

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı: “Bartın Amasra'daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiştir"

CHP heyeti yola çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'tan oluşan CHP Heyeti, maden ocağında patlamanın yaşandığı Amasra'ya gitmek üzere yola çıktı.

Siyasilerden mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için." dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise yayımladığı mesajda, "Bartın-Amasra’da maden ocağında bir patlama meydana geldiğini üzüntüyle öğrendim. Herhangi bir can kaybı yaşanmamasını ve tüm işçilerimizin sağ salim bir an evvel göçük altından tahliye edilmesini temenni ediyorum. Dualarımız maden emekçilerimiz için…" ifadesini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Geçmiş olsun #Bartın Maden ocağında gerçekleşen patlama sonucu göçük altında kalan maden emekçilerimizin sağsalim kurtarılmasını temenni ediyorum. İBB olarak her türlü desteğe hazırız.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; #Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Dualarımız; göçük altında kalan maden emekçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması için...

Mısra Öz; Ne zaman acı bir haber duysam, aynı koru hissediyorum yüreğimde. Öylece kalıyorum olduğum yerde… Çok korkunç. Çok üzücü. Çok çaresiz… Tüm işçilerin sağsalim ailelerine kavuşmasını diliyorum. #Bartın

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: #Bartın Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlama sebebiyle hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımız, yaşanan bu üzücü olayla ilgili tam koordinasyon halinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları