loading
close
SON DAKİKALAR

'Başbakan da KCK Sanığı Olacak'

'Başbakan da KCK Sanığı Olacak'
Tarih: 11.02.2012 - 18:17
Kategori: Gündem

BDP'li Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kürtçe medeniyet dili değil" yönündeki sözlerini eleştirdi.

BDP'li Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kürtçe medeniyet dili değil" yönündeki sözlerini eleştirdi. Arınç'ın sözlerinin oldukça talihsiz ümit kırıcı ve yaralayıcı olduğunu söyleyen Tan, "Bu yaklaşım sorunlu bir yaklaşım. Zihin yapısı olarak geri bir yaklaşım. Hangi dilin medeniyet dili olup olmadığına kim karar verecek? Bunun ölçünü ne? Kürtler veya başka halk size göre "agu magu" diye konuşsa da onların dillerini konuşmaları en meşru haktır. Buna karar verecek merci biz değiliz, Arınç hiç değil" dedi.

Anadil eğitimin meşru bir hak ve isteğe bağlı olduğunu belirten Tan, "Arınç'ın bütün insanlardan özür dilemesi gerek. 'Ben haddimi aştım' demesi lazım, haddini de bilmesi lazım. Eğer haddini bilmiyorsa bildirirler, özür dilemiyorsa diletirler. Eğer özür dilemezse kendisini medeniyet dışı ilan ediyoruz" dedi.
 
"Men dukka duka"

Tan'a ifadeye çağrılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili değerlendirmesi de soruldu. Türkiye'de traji-komik işler yaşandığını söyleyen Tan, "Biz söyledik. Abuk sabuk KCK davasını sürdürseniz MİT müsteşarı Hakan Fidan ile Yardımcısı KCK davasına çağrıldıktan bir ay sonra da Başbakan çağrılır. Başbakan da KCK davasında sorgulanır yargılanır. Aynen bizim gibi o da Anayasanın 14. madde kapsamına girmez terörist kabul edilir bu şekilde yargılanır" dedi.

MİT müsteşarının PKK'nın bir numaralı sanığı Sabri Ok ile görüşmesi nedeniyle çağrıldığını söyleyen Tan, "Kim yolladı Fidan'ı? Başbakan Tayyip Erdoğan. Fidan 'ben burada hükümet adına bulunuyorum' diyor. O zaman Başbakan Tayyip Erdoğan da KCK sanığı konumuna gelir. Bana göre de çok da iyi olur. Başbakan dedi ya, 'men dakka duka'. Sen böyle yaparsan KCK da böyle gelir senin boynuna geçer. Bana göre, bu gelişmelerden sonra KCK'nın bir numaralı sanığı Başbakan'dır" dedi.

Bu işin doğru olmadığını, komik olduğunu söyleyen Tan, "Başından beri 'böyle yapmayın' dedik. Döndü dolaştı senin kapının önünde durdu. Hadi bakalım bunu nasıl temizleyeceksin. MİT müsteşarını, kendini, sonra beni nasıl kurtaracaksın onu düşün. Bunların hepsi baştan sona yanlıştır. Acilen titreyip kendine dönmesi lazım Türkiye'nin. Döneceği yer demokrasi hukukun insan haklarının vicdanın olduğu noktadır" değerlendirmesi yaptı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları