loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Davutoğlu, Gezi Olaylarını Kabataş'tan sonra Mısır'a bağladı

Başbakan Davutoğlu, Gezi Olaylarını Kabataş'tan sonra Mısır'a bağladı
Tarih: 17.05.2015 - 06:36
Kategori: Siyaset

Başbakan Ahmet Davutoğlu Bursa mitinginde konuştu; Mısır’da darbe olmadan bir ay önce Türkiye’de Gezi olayları yaşandı. Türkiye'de başaramayınca Mısır'da darbe oldu.

Davutoğlu, Mursi için verilen idam kararıyla ilgili “Türkiye’de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, 55 yıl önce yaşanan bir acı şimdi Mısır’da tekrar ediliyor” dedi...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’daki mitingde Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını değerlendirdi.

Davutoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, acı şimdi Mısır’da tekrar ediliyor ve bakınız kartel medyasının manşeti ne? ‘Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu’. Eğer kastettikleri Türkiye’de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak.”

Davutoğlu, Mısır’da darbe olmadan bir ay önce Türkiye’de Gezi olaylarının yaşandığını belirterek şöyle devam etti: “Taksim’de ve şehirlerimizi şiddete talana duçar ettiler. Türkiye’de başaramayınca, bir ay sonra Mısır’da darbe oldu. Türkiye’de de aynısını yapmak istediler”.

Davutoğlu, star TV’de katıldığı programda ise şunları kaydetti:

- ZORLANMADAN Ak Parti İKTİDAR: Geçen 8-9 aydan sonra 1 sene öncesine göre hiç zayıflamamış, aksine güçlü bir tazelenme yaşamış bir AK Parti var. Hiç zorlanmadan rahat bir AK Parti iktidarı gözüküyor. Nedir CHP’nin hedefi yüzde 35 diyor. 4 Partinin girdiği seçimde yüzde 35 ile iktidar çıkılır mı? Çıkılmaz. CHP’nin hedefi iktidar olmak değil. Bahçeli ‘Oylarını koruyan veya artıran parti başarılı sayılır’ diyor. Oyları da yüzde 13-14 civarında olduğuna göre ‘15 olsa yeter’ diyor. HDP’nin ise tüm ümidi 10.1’i yakalamak. 3 Partinin tek başına iktidar hedefleri olmadığına göre hedefleri AK Parti’yi indirmek.

- ŞİDDET DİLİ DIŞARIDA KALMALI: (HDP barajı geçer mi, geçmeli mi? Temenniniz ne? sorusu üzerine) Benim milletten temennim AK Parti’yi iktidar yapması. İkincisi, Türkiye'de istikrarın ve barış ortamının sürmesini sağlayacak şekilde şiddet dilini kullananların dışarıda kalması. HDP’nin barajı aşıp aşmaması bizim derdimiz değil. (HDP barajı aşamazsa sokak olaylarından endişe eder misiniz? sorusu üzerine) Demokratik seçimle sen meclis dışında kaldım diye şiddet çağrısı yaparsan her şeyden önce sana oy veren insanlara ihanet etmiş olursun. Bu bir tiyatro değil.

- BALKON GELENEĞİ SÜRECEK: Cumhurbaşkanımızın başlattığı hiçbir geleneği ben terk etmedim. İnşallah rabbim ve milletim takdir ederese balkon konuşması şeklinde o geleneği de sürdürürüz.

- KASET ŞANTAJLI siyaset: (Meral Akşener’e yönelik iddialar konusunda) Mertçe siyasi mücadele veren hiç kimse kasetle şantaja başvurmaz. İffetli bir kadına yapılacak iftiradan daha ağır bir suç yoktur. O’nun onuru bizim onurumuzdur. Siyasi rakip olmamız insanların onurunu zedeleyecek davranışlara göz yummamız anlamına gelmez. Siyasiler birbirlerinin onurunu korurlarsa hep birlikte yükselirler.





Subayların terfi edilmesi için siyasi irade karar verir

- HAKİM VE SAVCI TUTUKLAMALARI: Bu hakim ve savcılar, daha önce görevden alınan bazılarını tahliye edenler açısından söylüyorum, yetki dışına çıktılar hukuk dışına çıktılar. 4 savcıyla ilgili tutum da, ‘Dönemin Başbakanı’ diyerek hazırladıkları iddianamenin hedefini göstermiş oldular. ‘Dönemin Başbakanı’ dediğinizde ‘O Başbakan gidecek’ demektir. Bir savcının böyle bir iddianame hazırlamasından daha büyük bir hukuk katliamı olabilir mi?
- TSK’DAKİ TERFİLER: (Ergenekon ve Balyoz davalarında göreve dönen 46 subayın terfi edip etmeyecekleri sorusu üzerine): 2 kriter var. Biri hukuk devleti kriteri. YAŞ hukuk dışı sürece izin vermez. İkincisi TSK’nın geleneği. Bu gelenek de siyasi iradenin kararına bağlıdır. Siyasi irade o geleneği gözününde bulundurur ama nihai kararı verir. Önümüze dosyalar geldiğinde bakacağımız ölçü; ehliyet, liyakat, silahlı kuvvetlerin kendi sistemi içerisindeki değerlendirmeleri ve TSK’nın ana misyonu olan alan dışında bir çalışmaya girmemiş olmalarıdır. TSK’nın işi siyaset yapmak değildir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları