loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Erdoğan konuştu

Başbakan Erdoğan konuştu
Tarih: 11.02.2012 - 22:19
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gemi kaçıran teröriste sahip çıkan BDP'ye yüklendi

Başbakan Erdoğan AİHM'in Türkiye kararları, sorunlar ve çözüm önerileri" konulu konferansta konuştu.

Biz yeni adımlar atarken çeteler bürokratik oligarşi ve en çok da statüko ile mücade ettik. Temel felsefemiz insanı yaşat ki; devlet yaşasın anlayışıdır. Artık devlet öncelikli anlayış yerine insan öncelikli anlayış eğemendir. 

Türkiye'nin kendine has şartları var demiyorum. Enkaz devraldık demiyorum ama dikkat ediniz. Türkiye'nin karşısında güvenlik güçlerine saldıran çocuklara dahi saldıran bir terör örgütü var.

Bir parti gemi kaçırıp, onlarca kişinin hayatını tehdit eden terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilince onu kahraman ilan ediyor.  Silahı meşru bir yöntem göstermenin demokrasiyle bağdaşmayacağı gerçeğini herkesin temel  değer kabul etmesi gerekiyor. 

Teröre göz yuman anlayış ise evrensel değerlerin altını oymaktadır. Avrupalı liderlere defalarca belgeleriyle ispat etmemize rağmen hala terör örgütüne göz yumuyor. Hangi demokrasi 4 yaşındaki çocuğun ane babanın gözü önünde katledilmesine göz yumar?

Çifte standartı asla mazeret olarak görmüyoruz. Tam tersi demokrasi ve hukukun panzeri olduğuna inanıyoruz. Güvenlik ve özgürlük dengesi terör örgütünün ciddi taban kaybetmesini sağladı.

Farklı sesleri susturmak için tahrik edici eylemler içine giriyor. Silahla bombayla kendine göre yasalar tanzim ediyor. Paralel devlet oluştururuyorlar. KCK da budur. 

İnsan haklarındaki hassasiyetimiz Avrupa ülkelerinden geri değil. Hak ihlalleri ve özgürlükler noktasında hiçbir mazereti kabul etmiyoruz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları