loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan Erdoğan konuşuyor

Başbakan Erdoğan konuşuyor
Tarih: 31.01.2012 - 14:15
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere sesleniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşma yapıyor.

"Ortadoğunun tarihi kanla yazılmamıştır. Mürekeple, medeniyetle, sanatla yazılmıştır. Bağdat, Şam, İshafan, Diyarbakır, İstanbul... Tarih boyunca siyasi çekişmeyle değil tarih boyunca ortaya koydukları muhteşem eserlerle ortaya çıkmışlardır.

Bölgedeki her ülke Türkiye'den emin olsun. Türkiye bölgenin ve bölge ülkelerinin çıkarını herşeyden üstün görmektedir. Türkiye ne doğuda ne de Avrupa'da güç mücadelesi içinde değildir. Türkiye hem yüzü Avrupa'ya dönük ama sırtını doğuya dönmemiş bir ülke olarak bir fırsattır.

AB konusunda muhatabımızdan kat be kat daha fazla emek harcıyoruz. AB konusunda düzenlemeleri tek tek yapıyoruz. Ancak tüm iyiniyetimize rağmen AB'nin tavrı ortadadır. Bugün Fransa konusuna girmeyeceğim, bugün bu konuya Fransızım.

Muhalefet partilerine, üniversitelere ve sivil toplum örgütlerimize Fransa'daki yasa konusunda bizlere verdikleri destek dolayısıyla şükranlarımız sunuyorum.
Nüfusumuz 9 yılda 9 milyon arttı. En büyük gücümüz genç nüfusa sahip olmamız.

2012'nin ekonomi boyutuyla Avrupa'da kötü gideceği şimdiden belli. Davos'da ekonominin kötüye mi yoksa daha mı kötüye gideceği konuşuluyor. Elbette ki Avro bölgesindeki bu kötü gidişin Türkiye üzerinde ufak da olsa bir etkisi olacaktır. Türkiye büyümeye devam edecek ama temkini de elden bırakmayacağız.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları