loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakan'dan kameralar eşliğinde şehit haberine soruşturma

Başbakan'dan kameralar eşliğinde şehit haberine soruşturma
Tarih: 16.09.2015 - 21:55
Kategori: Gündem

Başbakan Davutoğlu, kameralar eşliğinde şehit haberi verilmesine soruşturma talimatı verdiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, kameralar eşliğinde şehit haberi verilmesine soruşturma talimatı verdiğini söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"ABDULLAH GÜL YAKIN DOSTUMDUR"

Sayın Abdullah Gül bizim cumhurbaşkanımızdır. AKP kadrolarının içinden çıkan ilk cumhurbaşkanıdır. Çok yakın dostumdur. Çok zor günleri birlikte yaşadık. AKP'ye katkısı göz ardı edilemez. Telefon ettim. 16 şehidimiz olduğu için Van'a gitmek durumunda kaldım kendisine gidemedim. Burada bir fark gözetmek söz konusu olamaz. Herekete katkı sağlamış herkes hepsi değerlidir. Kimse bir değer taşımak bakımından ihmal edilemez. İsimler birine yakın görüşü fraksiyonel bir yaklaşımdır. Şu isimler Gül'e yakın, şu isimler Davutoğlu'na, şu isimler Sayın Cumhurbaşkanı'na. Bunlar doğru tasnifler değil. Gül ile her düzeyde ilişkim olmuştur. Başbakan iken, Dışişleri Başkanı iken, Cumhurbaşkanı iken...İnsan olduğu yerde sorun, hırs olmaz mı olur.

ARINÇ'IN 'BİZ BEN OLDU' SÖZÜ

Bunlar iç muhasebe vurgusu taşıyan açıklamalar. Hayat akarken ortaya çıkabilecek yanlış algıyı ortadan kaldırmak görevimiz. Kimse zihnine sansür koymasın.

"O KONUŞMA BİR HAFTA ÖNCE DE ZİHNİMDEYDİ"

Attığım her adımdan tekrar tekrar muhasebeyi yaparak söylüyorum, şu anda bugün AKP kadroları 1353 delege tek bir başkanda mutabık kalmışsa ben bundan iftihar ediyorum. O delegelerle gönül bağı kurmak benim görevim. Kongre öncesi çıkarılan dedikodular beni etkilemedi. O delegelerin herbiri benim yol arkadaşım. Delegelerle ilgili spekülasyonlara itibar etmem.Benim birinci görevim partinin birliğini korumaktır. Attığım adımlarda hata yapmadığımı düşünüyorum. Benim görevim gerginliği ortadan kaldırmak, gerginlik çıkarmak değil.

Birisi de eleştirebilirdi de... Gocunmam. 1353 delege mutabakat vermişse bu mutabakatı en güzel hediye olarak görürüm.

ŞEHİT MEHMET TURHAL'IN AİLESİNE KAMERALAR ÖNÜNDE ŞEHADET HABERİNİN VERİLMESİ

Kameralar eşliğinde şehit haberi verilmez. Şehit haberi verilmesi çok ağır bir sorumluluk alanı. Kaymakam ya da vali haber veren postacı değildir. Onlara yukarıdan konuşma hakkına sahip olan bir yetkili de değildir. Oraya gidip acıyı paylaşmak ve sonra emrini, talimatınız nedir diye sormalıdır. Oraya gideceksiniz ve yanınızda kameralar olacak... Bunu kabul etmek mümkün değil. Gerekli soruşturmanın açılması talimatı verdim. Bu bakımdan gerekli her türlü soruşturma yapılacak. Kaymakam ya da vali acıları dindirmek için oradadır, canlı yayın kaydı almak için değil. Şehit haberinin verilmesi konusunda her türlü soruya açık olmamız lazım. Gerekli hukuki ev idari soruşturma yapılacak.

AKP'Lİ BOYNUKALIN'IN SÖZLERİ

Bu tür ifadeleri doğru görmem, kim söylerse söylesin. Ama bu da böyle bir kasıtla söylenmiş ifadeler değil. Biraz daha gençler arasındaki bir dost ortamında ifade edilmiş hususlar. Kendisiyle de konuştum. Bu veya bunun gibi ifadeler için hepimizin önem göstermesi gereken hususlar var. Bunu genelleştirmek doğru değil. Ayaküstü söylenen ifadelerden genel bir zihniyet çıkarmak doğru değil. Bizi en çok eleştiren medya organları da olsa destekleyenler de olsa onların güvenliğini sağlamak hükümetin görevi. Tahrik unsuru oluşturmamak kaydıyla her görüş beyan edilebilir.

NTV Televizyonu'nda soruları yanıtlayan Davutoğlu, Mustafa Karaalioğlu'nun "Etnik olarak bir gerilim yer yer doğuyor. Sizin partinizin içinden bazı demeçler, dün bir Belediye Başkanı, HDP’ye oy verenlere ağır demeçler var. Ne dersiniz bunlara? sorusu üzerine,

AKP'li Belediye Başkanı'ndan skandal mesaj

"Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşlarımızın verdikleri oy kutsaldır. Kimse bu sebeple bir diğerini tahkir edemez. Oyu geçersiz değersiz kılamaz. Bana verilen oyla HDP’ye CHP’ye MHP’ye verilen oy aynıdır. Bu anlamda HDP’ye oy veren vatandaşlarımızı tahkir eden ifadeyi doğru bulmam. Değişik partilerden AK Parti’ye yönelik ağır hakaretler söz konusu. Cumhurbaşkanımıza ayrıca yapıyorlar, AK Parti’ye bana ayrıca yapıyorlar.

Bizim HDP’ye oy veren vatandaşlarımızın rencide edilmesini mazur görmemiz mümkün değildir. Siyasi partiler düşmanımız değil, rakiplerimiz. Yine siyaset intikam hissiyle yapılmaz. Bugün AK Parti’den rövanş alacağız diyenleri gördük, ne kadar yanlış olduğu ortada. Bizim hasmımız terör örgütüdür. HDP’nin hasım mı rakip mi olacağı, HDP’nin vereceği tepkiye bağlıdır. Terör örgütünü meşru kılar, onun arkasında duruşa bizim değil milletin hasmı anlamına gelir. HDP’ye oy veren seçmenler ise bizim için kutsaldır.

Bu sosyal medya, bir taraftan güzel. Ama bir taraftan da insanın aklında tutacağı bir şeyi kaleme dökmesine yol açıyor, ama olmuyor bu. Burada aramızda konuştuğumuz konu, sosyal medyada bir anda bütün dünyaya yayılıyor. Bir anlık söylenen, öfkeyle söylenen bir söz genel bir kanaat halini alabiliyor. Biz böyle bir şeyi, rencide edici tutumu mazur da görmedik, mazur görenleri de mazur görmeyiz." dedi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları