loading
close
SON DAKİKALAR

''Başbakan'ın ruh hali iyi değil''

''Başbakan'ın ruh hali iyi değil''
Tarih: 28.05.2012 - 17:22
Kategori: Siyaset

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakanın ruh halinin iyi olmadığını söyledi. "Uludere'nin baş sorumlusu Başbakandır" dedi...

TBMM'de Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Pervin Buldan, ilk olarak Cumartesi Anneleriyle beraber dün yaptıkları eylemi hatırlatarak, Mehmet Ağar'ın cezaevinde olduğundan emin olmadıklarını, Korkut Eken'in "onların katili PKK yönündeki açıklamasını da manidar bulduğunu söyledi.


 

''Ölen bizim çocuklarımız''


PKK tarafından kaçırılan AKP yöneticilerine ilişkin Savaş süreçlerinde böyle şeyler olur, ama bizhiçbir zaman kaçırmaktan, ölmekten ve öldürmekten yana değiliz" yönündeki açıklamasının," Başbakan RecepTayyip Erdoğan tarafından saptırıldığını belirten Buldan, "Biz bu coğrafyada kan dökülmemesi, insanların yaşamını yitirmemesi için sürekli mücadele ettik. Ölen çocuklar bizim çocuklarımız. Gerilla da polis de asker de olsa, bu coğrafyada yaşanan acılar hepimizin yüreğini yakıyor. Ancak Başbakan savaştan yana politika izlemeyenleri kendisine hedef olarak belirliyor" dedi

''Ben ölümün ne anlama geldiğini bilirim''


30 yıllık savaş sürecinde eşini kaybettiğini, yetim çocuğunu kendisinin büyüttüğünü ifade eden Buldan, "Ben ölümün ne anlama geldiği çok iyi bilen biriyim. Dolayısıyla Sayın Başbakan ölümü benden daha iyi bilecek bir insan değildir. Ölümün, yetim bir çocuğu büyütmenin ne anlama geldiğini ben Başbakan'dan çok daha iyi bilirim. Bu savaşın bitmesi için de mücadele eden bir insanım. Bu konuda mücadelemiz devam edecek" diyerek, Başbakan'ın bu üslubundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

 

''Tarşh onlardan katil olarak bahsedecek''


Budan'da sonra söz alan Hasip Kaplan ise, "Toplu katliam, insanlığa karşı işlenen suçların en adisi, alçakçası ve en rezilidir. Uludere, budur. Tarih onlardan katil olarak bahsedecektir" dedi.


AKP'nin İstanbul İl Kongresi'nin yapıldığı Arena'da Başbakan Erdoğan'ın şov yaptığını belirten Kaplan, "Şovda bu katliamdan hesap soran muhalefeti, bu pervasız diliyle eleştiren Başbakan Kürt halkının düşmanı olduğunu ilan etmiştir" diyerek şunları ekledi:

''Uludere herkesin boynunun borcu''

"Elbetteki hesap sormak insanım diyen herkesin sadece Hasip Kaplan'ın BDP'nin, CHP'nin değil, insanlık adına herkesin boynunu borcudur. Uludere katliamı gün ışığına çıkmak zorundadır. Uludere katliamında baş olacaksın, sonra da sorumluluklar taşıyacaksın.



30 yılda çok şeyler yaşandı bu ülkede ve her birisi insanlık suçu açısından son derece vahim, ağır sonuçlar yaptırımları olan bir durum. Sayın başbakan Ulusal yargıda yırtarız diyor ama ulusal üstü yargıdaz her an tutuklanabilir, El Beşir gibi. İşte onun ödünü patlatan, korkutan, dehşete düşüren ve 'Uluslararasılaştırıyorlar' deyip kıyameti koparmasının nedeni budur.

"Uludere'nin baş sorunlusu Başbakandır''


Biz Uludere katliamını açıklığa kavuşturana kadar kabusunuz olacağız demiştik, Meclise geldiğimiz ilk gün 2 Ocak'ta Uludere katliamı Başbakan'ın kabusu olmaya başlamıştır. Sayın Başbakan enteresan bir kişilik. Kürtajda Papa gibi konuşacak, sezeryanda şaşacak, kendini halif sanacak bir konumdadır. Başbakan'ın ruh hali iyi değil arkadaşlar, samimiyetle söylüyorum. Yine samimiyetle şunu söylemek istiyorum; bu söylem hele başbakanlık makamında oturan birisi tarafından yapılıyorsa ve kontrolsüz bir güçse başı ezilmekle tehdit ediyorBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "nekrofili" diyerek suçaldığı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Hasip Kaplan Erdoğan'ın sözlerine karşılık verdi. Kaplan, "Uludere'nin baş sorumlusu Başbakandır ve bu sorumlular tarihe 'katil' olarak geçecektir" dedi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları