loading
close
SON DAKİKALAR

Başkent gençlik meclisi İtalya'da

Başkent gençlik meclisi İtalya'da
Tarih: 27.07.2023 - 22:39
Kategori: Yerel

Başkent Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği Sivil Düşün programı kapsamında ‘Katılımcı Demokrasi İçin Yurttaş Koridoru’ projesi ile İtalya’da yerel aktörlerle bir araya geldi.

Türkiye genelinde tarihi başarılara imza atan Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında çalışmalarını sürdürdüğü ‘Katılımcı Demokrasi İçin Yurttaş Koridoru’ projesi ile İtalya’nın Veneto bölgesinde yerel aktörlerle bir araya geldi.

Başkent Gençlik Meclisinin oluşturduğu katılımcılık modelinin Avrupa Parlamentosu’ndan sonra İtalya’da yürüttüğü faaliyetlerde bölgedeki yerel aktörlerle katılımcılık ve yerel yönetimler üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. Çalışmalara; Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, Başkan Yardımcısı Hilal Gedik ve YK üyesi Ege Dinç katıldı.

BAŞKENT GENÇLİK MECLİSİ AVRUPA’YA TANITILDI

Ankara’da yaşamın her alanında gençlerin güçlendirilmesi ve yerel yönetimlerde söz sahibi olması için faaliyet gösteren Başkent Gençlik Meclisi, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde yerel katılımcılık pratiklerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını anlattı. Yapılan çalışmayla; Ankara Büyükşehir Belediyesinin yerel karar alma mekanizmasında gençlerin daha aktif rol almalarını sağlamak ve gençlerin demokrasi eğilimlerinin güçlendirilmesine yönelik yaklaşımları Avrupa’da da tanıtılmış oldu.

Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, “Yürütülen proje ile birlikte katılımcı demokrasi için Ankara’da geliştirilen model Avrupa’da karşılık buldu. Katılımcılığın gelişmesi adına Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği tarafından yürütülecek çalışmalara altlık oluşturacak modeli Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi oluşturmuş oldu” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları