loading
close
SON DAKİKALAR

Başkentte KCK protestosu

Başkentte KCK protestosu
Tarih: 11.02.2012 - 19:18
Kategori: Siyaset

KCK soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlar Ankara'da basın açıklamasıyla protesto edildi

Eyleme CHP ve BDP milletvekilleri de destek verdi. Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi üyeleri ile aralarında CHP milletvekilleri Musa Çam ve Veli Ağbaba ile BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, İbrahim Binici ve Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu yaklaşık 200 kişi KCK soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonları protesto etti. 

‘Özgür Basın Susturulamaz, Gözaltı ve Tutuklama Terörüne Son’ pankartı açan gazeteciler, ‘Tutuklamalar, gözaltılar bizi yıldırımaz’ sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Bulut, "Bu sabaha karşı İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Van ve Diyarbakır’da yapılan polis operasyonlarıyla yaklaşık 40 meslektaşımız gözaltına alındı. Bugün itibariyle iyice açığa çıktı ki AKP iktidarı şu an 70’e yakın olan tutuklu gazeteci sayısını hızla 100’e tamamlamak hatta, elinden geldiğince dışarıda gazeteci bırakmamak istiyor" dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise yaptığı konuşmada gözaltına alınan gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Pazartesi günü görülecek olan gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in davasını da izleyeceklerini dile getiren Çam, operasyonlara tepki gösterdi. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise operasyonlara sert tepki gösterdi. Türkiye’de basın mensuplarının bu tür operasyonlarla ilk kez karşı karşıya kalmadıklarını ifade eden Tuncel, bugün cezaevinde tutuklu 68 gazetecinin bulunduğunu söyledi. 

KCK operasyonlarının siyasi olduğunu ifade eden Tuncel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yaptığı açıklamalarla bunu onayladığını iddia etti. Tuncel, ayrıca tutuklanacakların listesininin AKP tarafından gönderildiğini ve yargının da onayladığını iddia etti. Gazeteciler yapılan açıklamanın ardından ellerinde bulunan fotoğraf makinelerini ve sarı basın kartlarını yere bırakarak operasyonları protesto etti. Gazeteciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları