loading
close
SON DAKİKALAR

Basket maçları da ücretsiz!

Basket maçları da ücretsiz!
Tarih: 13.02.2012 - 00:06
Kategori: Spor

Türkiye Basketbol Federasyonu resmi sitesinden yaptığı açıklama ile seyircisiz maçlarda çocuk ve kadınların ücretsiz alınacağını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), seyircisiz maçlarda çocuk ve kadınların alınması kararının detayları konusunda kamuoyuna bilgilendirmede bulundu. 

TBF'den yapılan açıklamada, ilk uygulaması 22 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak Galatasaray Medical Park-Banvit ve aynı gün saat 16.00'da Ankara Spor Salonu'nda oynanacak Hacettepe Üniversitesi-Olin Edirne karşılaşmalarında yapılacak kararla ilgili şöyle denildi: 

''Biletler, maç günü itibariyle 14 yaşını doldurmamış çocuklara ve kendilerine refakat edecek bir kadına ev sahibi kulüp tarafından numaralı ve ücretsiz olarak basılıp dağıtılacaktır. Bu dağıtım maç gününün öncesinde ev sahibi kulübün belirlediği bilet noktalarından, maç günü de maçın oynanacağı salondan yapılabilir. 

İlgili yönerge ve yasalara uygun maç ortamı sağlanmasının yanı sıra kapılardaki bilet kontrolü, üst aramaları ve diğer tüm güvenlik konuları ile tribün düzeni ev sahibi kulübün sorumluluğundadır. 

Uygulamanın amacına uygun olarak, 14 yaşını doldurmamış çocuklara refakat eden sadece bir kadın seyircinin maça girebilmesi kuralının uygulanması kapılardaki kontrolle sağlanacaktır. Ayrıca çocukların yaşları da nüfus kağıtlarının kontrol edilmesi suretiyle gerçekleştirilecektir. Bunun dışında, yıldız ve daha küçük kategorilerdeki basketbol altyapı takımları, bir antrenörleri nezaretinde seyircisiz oynama cezası verilmiş maçlara girebileceklerdir. Bunun için bu altyapı takımlarının kulüpleri TBF'ye yazıyla başvurmalıdır. TBF onaylı listeler, ev sahibi kulüplere yollanacak, bu listeye istinaden ev sahibi kulüp tarafından altyapı takımlarına numaralı bilet sağlanacaktır. Ayrıca vizeli lisanslarını ibraz eden yıldız kategorisindeki basketbolcuların da, bilet noktalarından temin edecekleri biletle maça girebilmeleri sağlanmalıdır. 

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki veya bu kurumun denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan korunmaya muhtaç 14 yaşını doldurmamış çocuklar için de, önceden TBF'ye bildirilen listeye göre ev sahibi kulüpten numaralı bilet temin edilecektir. Ev sahibi kulübe bu konudaki bildirimler de TBF tarafından yapılacaktır.'' 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları