loading
close
SON DAKİKALAR

Başörtülü Okula Alınmayan Öğrenci Mezun Edilmiş

Başörtülü Okula Alınmayan Öğrenci Mezun Edilmiş
Tarih: 12.02.2012 - 22:41
Kategori: Eğitim

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ndeki İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okulu'nda geçen yıl başörtülü oldukları için derslere giremeyen 2 kız öğrencinin, bir üst sınıfa geçirildiği ortaya çıktı.


İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okulu'na geçen yıl 10 ve 12 yaşlarındaki kızlarını sınıfa başörtülü sokmak isteyen iki veli okul yönetimi ve diğer veliler tarafından engellenmişti. İddiaya göre okula alınmayan öğrencilerden 8'nci sınıf öğrencisi Melek Kayalık yeni eğitim öğretim yılında derslere girmeden mezun edildi. 4'ncü sınıf öğrencisi Semanur Aslım da 5'ci sınıfa geçirildi. Bu yıl başörtüsü ile derslere girmek isteyen Aslım ve diğer 5 arkadaşı ise öğretmenleri tarafından okula alınırken derslere sokulmadı. Okul önünde toplanan 5 öğrencinin velisi öğrencilerin derse alınmayarak rehberlik sınıfında bekletildiğini öne sürdü. 

Bu velilere destek veren İnsan Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Aziz Kayalık, bir haftadan bu yana çocukların okula alınarak küçük bir odaya kapatıldığını, okul müdür yardımcısının öğrencileri başörtüsünü çıkartmaya zorladığını öne sürdü. Kayalık, kendi kızının derslere girmemesine rağmen okul yönetimi tarafından mezun edildiğini belirterek, "Kızımı okula almayan zihniyet şu an diploma verdi" dedi. 

Geçtiğimiz yıl okula alınmayan Semanur Aslım'ın babası İbrahim Aslım ise geçtiğimiz eğitim yılında okula alınmayan kızının bu sene bir haftadır derslere sokulmadığını ifade ederek geçen yıl nasıl 5'nci sınıfa geçirildiğini anlamadıklarını söyledi. 

Türk Eğitim- Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu da bu tür siyasi ve ideolojik konulara çocukların alet edilmesinin doğru olmadığını belirterek, okul idaresi ve öğretmenlerin velilerle karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları