loading
close
SON DAKİKALAR

Batman'da KCK Operasyonu: 41 Gözaltı

Batman'da KCK Operasyonu: 41 Gözaltı
Tarih: 11.02.2012 - 18:39
Kategori: Şehir

Batman'da, KCK yapılanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis tarafından eş zamanlı operasyon yapıldı.

Batman'da, KCK yapılanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis tarafından eş zamanlı operasyon yapıldı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, bugün saat 05.00 sıralarında birçok ev ve kuruma eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında Batman Belediyesi Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur'un da bulunduğu 41 şüpheli, evlerinde gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında BDP il ve ilçe binası, Fırat Dağıtım ve DİHA büroları, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Batman Din Alimleri Derneği ile BDP'li üyelerin evlerinde aramalar yapıldı. Gültepe Mahallesi'ndeki evinde sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada da operasyona ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün KCK-TM Batman il yapılanmasını oluşturarak, terör örgütünün talimatları doğrultusunda; Batman'da meydana gelen kitlesel şiddet olaylarını organize ettikleri, mahalle ve il komiteleri oluşturarak eylem kararları aldıkları, örgütsel toplantı ve yasadışı yürüyüşe katıldıkları, baskı ve tehdit yolu ile esnafları kepenk kapattırmaya zorladıkları ve ilimizde geçmiş tarihlerde gerçekleşen yasadışı olaylara katıldıkları gerekçesiyle belirlenen şahıslara yönelik olarak, Batman merkezli olmak üzere 7 ilde saat 05.30 da başlayan eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde toplamda 41 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari işlemler devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yapılan operasyonda, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur, Genel İş Batman Şube Başkanı Halis Yakut, Tüm Bel Sen Batman Temsilcisi Muzaffer Çınar, Tüm Bel Sen yöneticisi Ali Sarıpınar, Eski, Din Alimleri Derneği Yöneticisi Ahmet Eşiyok, MEYADER Başkanı Yaşar Kurt'un gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları