loading
close
SON DAKİKALAR

Baykal, aşure dağıttı

Baykal, aşure dağıttı
Tarih: 11.02.2012 - 20:09
Kategori: Gündem

Baykal, "Ne kendi vatandaşlarımıza ne kendi dindaşlarımıza ne kendi partililerimize, hiç bir haksızlığı reva görmemeliyiz" dedi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "En çok ihtiyaç duyduğumuz şey, her yerde birlik, ülkede birlik, ülkeyi oluşturan birimlerin içinde birlik, mesela partilerde birlik, partilerde ayrışma olmaması lazım" dedi.
Baykal, CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen aşure etkinliğine katılarak aşure dağıttı ve partililerle sohbet etti.

Burada gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, aşurenin bir dayanışma, kardeşlik ve barış üretmenin yolu olduğunu belirterek, bunun kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.
Baykal, aşurenin, sadece bir yiyecek konusu olmadığını ve çok derin bir anlamının olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Anadolumuzun çok güzel bir geleneğidir bu. Hiç bir ayrım yapmadan, mezhep ayrımı, inanç ayrımı yapmadan tam bir birlik ve beraberlik içinde yaşanmış. Acılara saygı duyarak, bu acıların bir daha yaşanmaması için gerekli sonuçları çıkararak, gelecek kuşaklara bir beraberlik, birlik anlamı da var. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey, her yerde birlik, ülkede birlik, ülkeyi oluşturan birimlerin içinde birlik, mesela partilerde birlik, partilerde ayrışma olmaması lazım. Düşünün aynı inanca sahip insanlar birbirlerine düştüler. Kerbela, bunun anlamı budur aynı peygambere inanan, aynı inanca sahip olan insanlar birbirlerine en ağır zulmü reva gördüler bundan ders almamız lazım. Ne kendi vatandaşlarımıza ne kendi dindaşlarımıza, ne kendi partililerimize, hiç bir haksızlığı reva görmemeliyiz.

Çoğu kere bu zulmü güçlü olanlar yapar iktidardan kaynaklanarak zulüm ve güçlük çıkar. Güç sahibi olanlar bunu yapar Kerbela’da yaşandığı gibi. Gücü olanlar gücü olmayan mazlumları büyük acılara gark ettiler. Herkes bundan ders almalıdır, elindeki yetkiyi, kudreti, gücü kimse birilerini dışlamak, etkisizleştirmek için kullanmaya kalkmamalı. Bütün bunları ben bu aşureyi yerken içimden hissediyorum. Ve herkesin de dikkatini çekiyorum. Ne olur birlik beraberlik. Güç, gelir geçer, bugün güçlü olanlar bir süre sonra güçlü olmaktan çıkarlar ama güçlü olduğunda da olmadığında da hakkı, adaleti sahiplenebilmek lazım."

-"Başta başbakan olmak üzere bütün hastalarımıza Allah’tan şifa diliyorum"-

Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin bir soru üzerine de Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Hastalık da sağlık da insanlar için, hepimizin hem kendi hastalığımızı hem başkalarının hastalığını anlayışla karşılamamıza ihtiyaç var. Herkesin başına her an her şey gelebilir. Hepimiz her an her türlü hastalığa da kazaya da maruz kalabilir. Bunu bilmek lazım, buna böyle bakmak lazım. Başbakanın hastalığı kontrol altına alındı, anladığım kadarıyla işine döndü, sağlığını kazandı. Allah şifa versin, geçmiş olsun. Sağlık ve şifa dileklerimi bir kez daha ifade ediyorum, inşallah sayın başbakan hiç bir sağlık engeliyle karşılaşmadan görevine devam etme imkanını bulacaktır. Bunu hepimiz temenni ediyoruz. Onun da herkes için bir sınav olduğunu unutmamak lazımdır. Hasta olan insan için de bir sınavdır başkaları için de bir sınavdır. Kimsenin hastalığı üzerine dayalı spekülasyonlar, yorumlar, değerlendirmeler kimseye yakışmaz. Başta başbakan olmak üzere bütün hastalarımıza Allah’tan şifa diliyorum."

Başbakan Erdoğan ile telefonla görüştünüz mü şeklindeki soruya Baykal, "Telefonla olmadı ama inşallah bir karşılaşma fırsatı buluruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları