loading
close
SON DAKİKALAR

Baykal Kent Hayatını Kaybetti

Baykal Kent Hayatını Kaybetti
Tarih: 11.02.2012 - 18:23
Kategori: Kültür & Sanat

Bir süredir Bursa'da yaşamını sürdüren tiyatro ve sinema oyuncusu Baykal Kent yaşamını yitirdi.

 Sanat hayatının 50. yılında yerleştiği Bursa Büyükşehir Belediyesi Fethiye Dörtçelik Huzurevi'nden yaklaşık 2 yıl önce ayrılan ve bir evde yaşadığı öğrenilen Kent, 24 Ocakta rahatsızlanması sonucu Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi gören Kent, sabah saatlerinde fenalaşması üzerine hayatını kaybetti.

Kalp krizi geçirdiği öğrenilen oyuncunun daha önce bir gazeteye verdiği röportajda, “Huzurevine kendi isteğimle geldim. Buradan da kısmet olursa da güzel bir yere gömülüp temiz havada yatmak istiyorum. Artık buradan sonrası güzel bir selvi gölgesi. Buraya huzuru bulmaya geldim, huzurlu ölmek istiyorum. Görmediğim yer kalmadı. En son göreceğim yer burasıymış” demişti.

Kent'in arkadaşı Erhan Kabataş, cenaze işlemleri için geldiği hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sevdiği bir ağabeyini, dostunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Ünlü sanatçının cenazesini yarın Bursa'da toprağa vermeyi planladıklarını anlatan Kabataş, ''Normalde bir evde kalıyordu. Kendisini sık sık ziyaret ediyorduk. Bazen kendisini gezdiriyordum. 2-3 günde bir mutlaka görüşürdük. Dün Gönen'deydim. Yoğun bakıma kaldırılmadan önce beni arayarak, Gönen peynirinden istemişti. Dün akşam getirdim kendisine ama yoğun bakımda olduğu için veremedim. Sabah da hastaneden arayıp, ölüm haberini verdiler. Hepimizin başı sağ olsun'' diye konuştu. 

Kabataş, bir gazetecinin, sanat dünyasının Kent'e bir vefasızlığı olup olmadığını sorması üzerine, ''Buna ben de şahit oldum. Kendisiyle bir yerde otururken, Selami Şahin gelmişti. Onu görünce ayağa kalkıp, 'Selami, Selami' diye bağırıp, el salladı. Ancak Selami Şahin sadece şöyle uzaktan bir baktı. Yürüyecek hali yoktu. Olsa kendisi onun yanına giderdi. Ayaklarından rahatsızdı zaten, yürüyemiyordu. Kendisinin bu yöndeki serzenişlerini biliyorum. En azından son yolculuğuna buyursun gelsinler. Cenazesine katılsınlar. Bu bir son görevdir. Başka diyebileceğim bir şey yok'' yorumunu yaptı.

BAYKAL KENT KİMDİR?

1943 de İstanbul’da doğdu. Sanat hayatına tiyatro oyunculuğu ile başladı. 1963 yılından itibaren sinema filmlerinde figüran olarak çalışmaya başladı. Sinemadaki ilk çıkışını 70’li yılların ortasında yaptı. Daha çok komedi ağırlıklı filmlerin tombul komiği olarak yer aldı. Tiyatro çalışmalarını da yine aynı yıllarda devam ettirdi. 25 yıl boyunca Ferhan Şensoy’un Orta Oyuncular kadrosunda sahneye çıktı.

1987 yılından sonra faal sinema çalışmalarını azaltan Baykal Kent, özel kanalların açılmasıyla birlikte televizyon showları ve komedi dizilerinde çalışmaya başladı. Sanatçının oynadığı filmler arasında “İntikam, Sevimli Frankenştayn, Turhanoğlu Çal Hasan, Zımbala Behçet, Çılgın Ama Tatlı, Deli Şahin, Kadı Han, Kafes, Kolombo Şakir, Nerde Beleş Orda Yerleş, Paçavra, Selam Meleklerim, Tavşan Kızlar, Yarınsız Adam, Yumurtanın Sarısı, Hırçın Kız, Kan, Kızını Dövmeyen Dizini Döver, Sarhoş, Ağa Düşen Kadın, Sımsıcak, Yadeller, Arzu, Bacanak, Gazeteci, Helal Sana Recep Abi, Minnoş, Patronun Kızları, Çile, Eşek Şakası, Kartal Murat, Bir Damla Ateş, Önce Hayaller Ölür, Şabancık, Yasak Aşk, Ceza, Düşkünüm Sana, Gırgır Ali, Kelepçe, Aptal Kahraman, Cehennem Elçileri, Çöl, En Büyük Yumruk, Gizli Kuvvet, Günahkar, Kardeşim Benim, Kobra, Ölüme Son Adım, Türkiyem, Vahşi Kan, Ağlattı Kader, Başım Gözüm Üstüne, Dev Kanı, Kalbinden Atma Beni, Orta Direk Şaban, Üşütük, Alkol, Anadan Ayrı, Gazino Bülbülü, Gurbetçi Şaban, Para Babası, Sekreter, Ay Işığı Operesyonu, Ödlek, Piyangocu Kız, Tarzan Rıfkı, Fosforlu, Kahpe Bizans sayılabilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları