loading
close
SON DAKİKALAR

Baykal'a kurulan tuzak kanıtlandı

Baykal'a kurulan tuzak kanıtlandı
Tarih: 12.02.2012 - 18:52
Kategori: Gündem

Oda TV iddianamesi, eski CHP lideri Deniz Baykal'a kurulan komployu da deşifre etti.

İddianamede, Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın, Halk TV'yi satmaya yanaşmayan Baykal'a, İklim Bayraktarvasıtasıyla şantaj planladığı ileri sürülüyor.

Baykal'ın 'kendisini taciz ettiğini' iddia eden Bayraktar da tuzağın uygulayıcısı olmakla suçlanıyor. Bu durum, komployu yeniden gündeme taşıdı. Baykal'ın kurmaylarınden eski MYK Üyesi Savcı Sayan, "Eğer Bayraktar sanık konumuna gelmişse Baykal'a düpedüz tuzak kurulmuştur." diyor.Sayan, meselenin sadece İklim Bayraktar'ın üzerine yıkılmaması gerektiğini ifade ederken, "İnşallah bu tuzağın arkasında kimlerin olduğu da ortaya çıkar. Sadece bir kurban verilerek bu işler çözülmez." temennisinde bulunuyor. Davada sonuna kadar gidilmesi gerektiğini anlatıyor. İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şu mesajı veriyor: "Deniz Baykal'ı entrikalarla, oyunlarla o koltuktan indirenler ve entrikalarla o koltuğa oturanlar Türk milletine, Türk siyasetine hesap vermek zorundadır. Tuzaklarla, demokratik olmayan işlerden sonra Deniz Baykal'ın koltuğunu işgal edenler bir an evvel o koltuğu ahlakın gereği ve gelecek nesillere örnek olmak adına bırakmalıdır."

Baykal'a yakın isimlerdenİstanbuleski milletvekili Mehmet Sevigen de olaya sadece İklim Bayraktar üzerinden bakmanın yanlış olacağını dile getiriyor. Buz dağının arkasına da sonuna kadar bakılmasını istiyor. Sevigen, "Biz siyasette ahlaksızlığı ve bel altı vurmaları söyledik. Davanın sonuna kadar gidilmeli. Bana göre sadece İklim Bayraktar'ı ele alarak yıpratmak doğru olmaz. Bu işin yalnız başına yapılmadığı ortada." şeklinde konuşuyor.

KOMPLO BUNUNLA SINIRLI DEĞİL

Eski CHPAdanaMilletvekili Tacidar Seyhan ise gelinen aşamayı 'çok önemli durum' olarak değerlendiriyor. Baykal'a yönelik komplonun bununla sınırlı olmadığını belirten Seyhan, olayların bütün halinde değerlendirilip açığa çıkartılması gerektiğinin altını çiziyor. Oda TV iddianamesinde Soner Yalçın'ın Halk TV'yi almak için yaptığı görüşmeler ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Baykal'ın Halk TV'yi kiralık olarak vermeyi kabul ettiği, ancak bir süre sonra Soner Yalçın ve H.A.'nın Halk TV'yi satın almak istedikleri kaydediliyor. Ancak fiyat konusunda Baykal ile anlaşamadıkları ifade ediliyor. Soner Yalçın ve H.A.'nın Baykal'dan koltuğu devralan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelere devam ettiği ifade edilen iddianamede, "Bu görüşmelerde Kılıçdaroğlu'nun Yalçın'a Halk TV'nin yüzde 60'ını almasını söylediği, ancak bundan sonraki süreçte Deniz Baykal'ın kendisinin bertaraf edilmek istendiğini düşünerek Halk TV'yi satmaktan da kiraya vermekten de vazgeçtiği, bu gelişmeler üzerine Deniz Baykal'a yönelik şantaj yapılmasının planlandığı anlaşılmıştır." deniliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları