loading
close
SON DAKİKALAR

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Tüzük Önerisi

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Tüzük Önerisi
Tarih: 25.02.2012 - 17:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı kurultay öncesi dün gece telefonla aradı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı dün gece telefonla aradı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, "Talepleriniz yerine getirildi. Hepbirlikte kurultaya gidelim" dedi. Baykal'da, "Hayır. Taleplerimiz yerine gelmedi" dedi ve olmasını istedikleri düzenlemeleri söyledi. Kılıçdaroğlu da, "Arkadaşlarla konuşup sizi yeniden arayayım" dedi.

Edinilen bilgiye göre Baykal, yerel seçimlerin de önseçim kapsamına alınmasını isterken, iki kurultayın gündeminin birleştirilmesinin doğru olmayacağını ifade etti. Baykal'ın, "olağanüstü kurultay yüzde 20 ile toplanır, salt çoğunluk ile karar alınır" düzenlemesinin de doğru olmadığını ve antidemokratik olduğunu kaydederken, bütün maddelerin 1 Mart tarihi itibariyle yürürlüğe girmesini istediği öğrenildi.

Telefon gelmezse Kurultay'a gitmeyecekler

Baykal'a yakın kaynaklar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan söz konusu öneriler konusunda olumlu bir telefon gelmesi halinde kurultaya gideceklerini, aksi takdirde pazar günü yapılacak kurultaya katılmayacaklarını ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları