loading
close
SON DAKİKALAR

Bayram turları şimdiden satışta

Bayram turları şimdiden satışta
Tarih: 01.06.2012 - 14:36
Kategori: Seyahat

Mayıs'ta istediği hareketliliği sağlayamayan turizm sektörü Ramazan Bayramı turlarının satışına şimdiden başladı...

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, otellerin yaz sezonu konseptini mayıs ayı başında açtıklarını belirterek, bu yıl sezonun biraz durağan başladığını kaydetti. Bu durağanlığın temel nedenlerinden birinin mayısın serin geçmesi olduğunu anlatan Polatoğlu, sektörün hareketlilik kazandırmak için çeşitli girişimlerde bulunduğu ifade etti.
Bu kapsamda 19-21 Ağustos tarihleri arasına gelen Ramazan Bayramı için turlarının satışını da erkene çektiklerini belirten Polatoğlu, satışlara yaklaşık 2,5 ay önce başlandığını söyledi.

Polatoğlu, bayram için uygun fiyat ve taksit imkanları ile çeşitli yurt içi ve dışı tur imkanları sunduklarını belirterek, şöyle devam etti: ''Ramazan Bayramı gittikçe yaz sezonu ortasına geliyor. Böyle olunca da tatil tercihleri de bundan etkileniyor. Bizler de bunu göz önüne alarak bayram için özel turlar düzenledik ve satışa erken sunduk.''

Bayram turlarında yurt içinde Antalya, Bodrum ve Çeşme'nin en çok tercih edilen yerler olduğunu belirten Polatoğlu, yurt dışında ise Belçika, Hollanda, Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerine düzenlenen kültür turlarının öncelikli olduğunu ifade etti.

Polatoğlu, satışa sundukları bayram turlarına önümüzdeki dönemde yoğun ilgi beklediklerini belirterek, acentelerin düzenledikleri turlarda, yurt içinde 300 bin, yurt dışında ise 1 milyon kişiye ulaşmayı planladıklarını kaydetti.


Ramazan için özel düzenleme

Son 3 yıldır Ramazan'ın yaz sezonuna gelmesi nedeniyle otellerin de sezon öncesi buna göre planlamalar yaptığını belirterek, bu kapsamda her geçen gün çeşitli yeniliklerin eklendiğini söyleyen Polatoğlu, otellerin Ramazan için yaptıkları yeni düzenlemeleri şöyle anlattı: ''Otellerde Ramazan etkinlikleri düzenleniyor. Hemen hemen her otelde mescit var. Artık birçoğu da din görevlisi tahsis etmeye başladı. İftardan sahura kadar kukla gösterilerine kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Özel salonlarda sahur ve iftar imkanı sağlanacak.''

Polatoğlu, bu düzenlemelerin Ramazan'da otellere olan ilgiyi her geçen gün artırmaya başladığını sözlerine ekledi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları