loading
close
SON DAKİKALAR

Bayramda ‘ekmek nöbeti’

Bayramda ‘ekmek nöbeti’
Tarih: 12.02.2012 - 14:06
Kategori: Sendika

Kampana Deri işçilerinin direnişi 238’inci gününde. Ramazan bayramını da direnişte geçiren işçiler ‘ekmek nöbeti’ni sürdürüyor.

Kampana Deri işçilerinin direnişi 238’inci gününde. Ramazan bayramını da direnişte geçiren işçiler ‘ekmek nöbeti’ni sürdürüyor.

Sendikalı oldukları için işten atılan ve Tuzla'da fabrika önünde kurdukları çadırlar haklarını arayan 16 Kampana Deri işçisi işveren ve polisin tüm engellemelerine rağmen ikinci bayramı da direnişle karşıladı. İşverenin, "Rezil oluyorum. Kirli görüntü oluşturuyor" şikayetleri nedeniyle sık sık emniyetin tacizleriyle karşılaşan işçiler, "Onlar bizim ekmeğimizle oynadı, biz de onların huzurun kaçıracağız" diyor.

Bayram telaşının yaşandığı günlerde bayramlık alışverişi yapmak yerine Kampana işçileri çocuklarıyla birlikte her gün "Ekmek nöbeti" tuttukları çadırı ısıtmak için Tuzla Kaymakamlığından kömür almanın telaşına girdi. Bayram hazırlığı yerine direniş yapan işçiler bayramı da çocuklarıyla birlikte çadırda geçirdi.

İşe dönme mücadelesi veren işçilerden Dilek Göl, patronlarının bugün kendilerine emniyet görevlileri aracılığıyla uyarıda bulunarak "Çadır kirli görüntü oluşturuyor fabrikamın önünde, kaldırın rezil oluyorum" dediğini kaydetti. Emniyetin kendilerine ilk önce sonra yazılı olarak uyarıda bulunacaklarını ilettiğini aktaran Göl, direnişlerini bitirmeye çalıştıklarını ifade ederek "Başaramayacaklar" dedi. Bayramı direniş çadırında karşıladıklarını kaydeden Göl, çocuklarının geleceği için bayramda akrabalarını ziyaret etmek yerine çadırda kaldıklarını söyledi.

Eşi ile birlikte çalıştıkları Kampana Deri'den sendikalı oldukları için işten atılan ve çocuklarını da yanına alarak eylem çadırına yerleşen Müsran Dinçer, bayramın düşünecekleri en son şey olduğunu dile getirdi. Dinçer "Çadırda soba kurduk ama odun yok, kömür yok. Çocuklarımız da burada bizimle birlikte duruyor. Zaten üst başları yok. Bayram ne ki, biz işçiyiz, bize her gün aynı" diyor. "Onlar bizim ekmeğimizle oynadı, biz de onların huzurunu kaçıracağız" diyerek kararlılığını dile getiren Dinçer, "Çocuğu markete götürmeye korkuyorum yanımda. Bir şey isterse alamam hem o üzülür hem ben diye. Kömür almak için başvuruda bulunduk, bayramdan sonra dediler ama alır mıyız bilmiyorum. Bu çadır tüm bu sanayideki deri işçilerinin onurudur. Çadır kalkarsa buranın da huzuru kaçar" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları