loading
close
SON DAKİKALAR

Bayramda tatilcilerin tercihi Kapadokya

Bayramda tatilcilerin tercihi Kapadokya
Tarih: 12.02.2012 - 19:09
Kategori: Seyahat

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesislerinde doluluk oranı yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yüzde 80'i aştı.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bölgedeki turistik konaklama tesislerindeki doluluk oranının yüzde 80'i aştığını söyledi.

Kurban Bayramı tatili için yerli turistlerin Kapadokya'yı tercih ettiğini belirten Tok, bölgedeki birçok konaklama merkezinde gruplar için yer kalmadığını, bayramı münferit olarak Kapadokya'da geçirmeyi planlayanlar için yer bulmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Bölgenin yaklaşık 22 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu anımsatan Tok, son yıllarda hizmete açılan butik otellerle birlikte bu sayının daha da arttığını ifade etti.

Yıldızlı otellerde bir gecelik konaklama ücretinin 80 ile 100 lira arasında değiştiğini dile getiren Tok, bölgedeki butik otellerde ise gecelik konaklama ücretlerinin 150 dolardan başlayıp, bin dolara kadar yükselebildiğini belirtti.

Kapadokya bölgesinde her dini ve resmi bayramlarda hareketlilik yaşandığını anlatan Tok, Kurban Bayramı tatilini yurt içinde geçirmek isteyenlere turistik konaklama ve eğlence tesislerinde çeşitli alternatif programlar düzenleneceğini bildirdi.

Kapadokya'nın özellikle sonbahar döneminde tercih edilebilecek en güzel turizm yöresi olduğuna işaret eden Tok, bölgenin hem yerli hem yabancı turistler için vadi yürüyüşlerinden balon turlarına, atlı turlardan müzik eğlence programlarına kadar her türlü etkinliğin yapılabileceği nadir yerlerden biri olduğunu vurguladı.

Kapadokya'nın peri bacaları, yer altı şehirleri, müze ve ören yerleri ile en ideal tatil yörelerinden biri olduğunu dile getiren Tok, resmi ve dini bayram tatillerini Kapadokya'da geçirmeyi planlayan tatilcilerin mutlaka erken rezervasyon yaptırmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları