loading
close
SON DAKİKALAR

Bazı il ve ilçelerde okullara kar tatili

Bazı il ve ilçelerde okullara kar tatili
Tarih: 09.02.2020 - 17:41
Kategori: Yurt

Yarın hangi il ve ilçelerde okullar tatil edildi? Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok il ve ilçeden okullar tatil edildi. İşte kar tatili olan tüm il ve ilçeler...

Karadeniz'de dün sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon ve Ordu-Giresun havalimanlarında hava muhalefeti nedeniyle uçak seferleri karşılıklı iptal edildi. Trabzon ve Rize'deki okullarda eğitime 2, Giresun ve Ordu'da ise 1 gün ara verildi. Trabzon Valiliği, çığ uyarısında bulunarak, vatandaşların yüksek kesimlere, mezra ve yaylalara seyahat etmemelerini istedi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Cuma günü için uyarıda bulunduğu kar yağışı, dün sabah saatlerinde başladı. Yağış nedeniyle Karadeniz’de birçok ili beyaza büründü. Trabzon, Samsun ve Ordu'ya 3 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı. Kar, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kara hasret kalan Samsunlular, pazar sabahına bembeyaz bir görüntüyle uyandı. Kar topu oynayan, kardan adam yapan vatandaşlar, bol bol fotoğraf çekerek karın keyfini çıkardı.
 
SAMSUN'DA KAPALI YOL YOK
 
Samsun'un İlkadım ve Atakum sahiline akın eden vatandaşlar, telefonlarıyla bu anları kaydedip, sosyal medya hesaplarından paylaştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de başta şehir merkezi olmak üzere yoğun kar yağışının yaşandığı ilçelerde karla mücadele çalışması yaptı. Ekipler, gece boyunca başta ana arterler olmak üzere çok sayıda yolda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Şehir merkezinde 5 kar bıçaklı kamyon, 5 greyder, 6 solüsyon tankeri, 6 tuzlama aracı ve 55 personel ile karla mücadele çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalarla Samsun’da kapalı yol kalmadı.
 
OKULLAR TATİL EDİLDİ
 
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Trabzon ve Rize'de tüm okullar 2 gün tatil edildi. Giresun'da Giresun Merkez, Bulancak, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu, Yağlıdere ve Görele ilçelerindeki okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi. Ordu Valiliği, 10 Şubat Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.
 
SAHİPSİZ HAYVANLAR VE KUŞLAR UNUTULMADI
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlar için şehir merkezi ve ilçelerin muhtelif yerlerine yem bırakıldı. 
 
MAHSUR KALAN KİŞİLER KURTARILDI
 
Trabzon'da karla mücadele çalışmalarına il genelinde ara vermeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, mahsur kalan vatandaşlar ve hastaneye ulaşması gereken hastaların da imdadına yetişiyor. Kentte 2 gün içinde 15 hasta ve mahsur kalan vatandaş, ekipler tarafından kurtarılarak hastanelere ulaştırıldı. Şalpazarı ilçesinin Geyikli Mahallesi'nde kar nedeniyle mahsur kalan yatalak hasta İfaket Evren de belediye ekiplerince evinden alınıp, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
 
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 
Karadeniz'de belediye, özel idare ve karayolları ekipleri ortaklaşa gerçekleştirdiği kar temizleme çalışmalarını, kesintisiz olarak sürdürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün son hava tahmin raporuna göre, hafta sonu etkili olan kar yağışı, pazar günü akşam saatlerine kadar sürecek. Yeni haftayla birlikte kar yağışı, yerini soğuk bir havaya bırakıyor. Pazartesi günü Samsun’da, hava parçalı bulutlu olacak, en düşük sıcaklığın ise sıfırın altında eksi 2 derece olması bekleniyor.
 
VALİLİKTEN ÇIĞ UYARISI
 
Öte yandan Trabzon Valiliği, kar yağışının etkisini sürdürdüğü kentin yüksek kesimleri için çığ uyarısında bulundu. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde iki gündür devam eden yoğun kar yağışının muhtemel buzlanmaya neden olacağından; ayrıca yüksek kesimlerde dik eğime sahip alanlarda çığ düşme riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, yüksek kesimlere, mezra ve yaylalara seyahat etmemeleri hususu kamuoyuna önemle ve saygıyla duyurulur." 
 
ŞIRNAK MERKEZ VE 2 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ
 
Şırnak Valiliği, etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
"Devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve meteorolojik verilere göre devamında oluşacak buzlanma nedeniyle 10 Şubat 2020 günü Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerimizde eğitime 1 gün ara verilmesi uygun görülmüş ve okullar tatil edilmiştir. Aynı gün kamu kurumlarımızda çalışmakta olan hamile ve engelli personelimiz idari izinli sayılacaktır."
 
RİZE VALİLİĞİ'NDEN ÇIĞ UYARISI
 
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yüksek kesimlerde 2 metreyi aşan kar kalınlığı sonrası Trabzon Valiliği'nin ardından Rize Valiliği de çığ uyarısında bulundu. Kentin yüksek kesimlerinde çığ riski bulunduğu belirtilen valilik açıklamasında, "Meteorolojiden alınan son bilgilere göre; İlimiz için sari uyarı verilmiş olup, ilimizde devam eden yoğun kar yağışları nedeniyle, eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. İlimizin yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan ve çığ tehlikesi 14.02.2020 Cuma gününe kadar devam edeceğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın yüksek kesimlere, yaylalara ve mezralara seyahat etmemelerini önemle rica ederiz. Ayrıca ilimiz genelinde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, gerekli durumlarda toplu taşıma araçlarını tercih edilmesi, özel araçla trafiğe çıkılmasının zorunlu olduğu hallerde ise mutlaka kış lastiği bulunan araçlarla trafiğe çıkılması, araçlarda zincir ve çekme halatı bulundurulması, can ve mal güvenliği açısından önem taşımaktadır. Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunulur" denildi.
 
ARTVİN'DE OKULLAR TATİL
 
Öte yandan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Artvin'de de 10 Şubat 2020 Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Artvin Valiliği'nce yapılan açıklamada, ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün izinli sayılacağı duyuruldu.
 
DÜZCE’DE EĞİTİME KAR TATİLİ
 
Düzce Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde okulları bir gün süreyle tatil etti. 
 
Düzce Valiliği yoğun kar yağışı ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceğini göz önünde bulundurarak, yarın il genelinde tüm okulları tatil etti. Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile çalışanlar yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacak. 
 
SASON'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
 
Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
 
Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle Sason ilçesi genelinde 10 Şubat pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezinde, eğitim öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.
 
Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları