loading
close
SON DAKİKALAR

BDP, Diyarbakır'da 1 Eylül mitingi düzenliyor

BDP, Diyarbakır'da 1 Eylül mitingi düzenliyor
Tarih: 12.02.2012 - 15:57
Kategori: Gündem

'PKK'lı ve asker aileleri sahneye çıkıp konuşma yapacak'

BDP milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri, 1 Eylül'de düzenleyecekleri miting için bildiri dağıttı. İmralı'da Abdullah Öcalan'ın tecrit edildiğini ileri süren BDP Grup Başkanı Gültan Kışanak, Öcalan'ı Türkiye kamuoyunun çözümün adresi olarak gördüğünü de iddia etti. Bildiride, PKK'lılar ile asker ailelerinin sahneye çıkarak konuşma yapacağının yer alması dikkat çekti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Diyarbakır'da miting düzenleyecek. Miting için hazırladıkları bildirileri dağıtmak için Ofis Ekinciler Caddesi'nde buluşan BDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Nursel Aydoğan ile belediye başkanları ile parti yöneticileri adına BDP Grup Başkanı Gültan Kışanak açıklama yaptı. İmralı'da ömür boyu hapis cezası çeken Abdullah Öcalan'ın tecrit edildiğini savunan Kışanak, "Son gelişmelerle birlikte sayın Abdullah Öcalan, 1 ayı aşkın süredir avukatları ve ailesiyle görüştürülmemektedir. Askeri ve siyasi operasyonlara son vermek için, anaların gözyaşının akmaması için, sayın Öcalan'la müzakere demokratik çözümün anahtarı olacaktır. Bu nedenle bu yılki 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün bir milat olması için görüşmelerin yeniden başlatılması ve operasyonların durdurulması ve onurlu bir barışı haykırmak için 1 Eylül'de Diyarbakır'da buluşacağız" dedi.

BDP'liler daha sonra Ekinciler Caddesi'nde vatandaşlarla esnafa bildiri dağıttı. BDP'lilerin, bayram izni için çarşı iznine sivil kıyafetlerle çıkan askerlerle bayramlaşması dikkat çekerken; askerlerin bildiriyi almadıkları gözlendi.

Bu arada bildiride yer alan programda, PKK'lılar ile asker ailelerinin BDP milletvekillerinden sonra konuşma yapacağının yer alması dikkat çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları