loading
close
SON DAKİKALAR

BDP Öcalan için Gemlik'e yürüyüş planlıyor

BDP Öcalan için Gemlik'e yürüyüş planlıyor
Tarih: 12.02.2012 - 20:50
Kategori: Siyaset

İMRALI'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek için daha önce Adalet Bakanlığına yazılı başvuruda bulunan BDP, bu kez avukatların görüşmeye gidememesini Adalet Bakanı ile görüşmek için randevu istedi.

Dün Diyarbakır'da grup toplantısından sonra milletvekilleri ile 5 saat süren bir toplantı yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanlığı'ndan olumlu bir tavır görmemeleri halinde, Gemlik'e büyük bir yürüyüş düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan'ın, yaklaşık 50 gündür hava muhalefeti ya da geminin bozuk olduğu gerekçeleriyle avukatları ve ailesi ile görüşemeyen Abdullah Öcalan'ın durumunu ele almak için Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den randevu talebinde bulundukları bildirildi. Bakanlıktan BDP'lilere henüz bir yanıt verilmediği kaydedildi.Daha önce de BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile DTK'nın başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Adalet Bakanlığı'na yazılı başvurarak, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuşlardı. Söz konusu başvuruya bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmedi.

GEMLİK'E YÜRÜYÜŞ PLANI

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün Diyarbakır'da gerçekleşen grup toplantısından sonra milletvekilleri ile 5 saat süren toplantı yaptı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'e gidip gitmemenin tartışıldığı toplantıda, bu konudaki kararın tutuklu milletvekilleri ile yapılacak görüşmelerden sonraya bırakıldığını söyledi. Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın durumunu görüşmek üzere Adalet Bakanı'ndan randevu talebinde bulunduklarını belirten Demirtaş, "İmralı'da hukuk dışı bir tecrit yaşanıyor. Adalet Bakanı'nın olumlu tavır sergilememesi halinde, büyük bir Gemlik yürüyüşü düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları