loading
close
SON DAKİKALAR

BDP'den CHP'ye destek

BDP'den CHP'ye destek
Tarih: 01.06.2012 - 14:27
Kategori: Siyaset

BDP'den CHP'nin kürt sorunu ile ilgili çözüm fikrine destek geldi...

CHP, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Kürt meselesinin çözümü için TBMM bünyesinde 'Toplumsal Mutabakat Komisyonu' ve TBMM dışında 'Akil İnsanlar Grubu' oluşturulmasını" öneren bir dilekçe ile başvurdu.

CHP'nin başvurusunu değerlendiren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, şöyle dedi:

"Kürt sorununun çözümü noktasında siyasi iradenin de Meclis olduğunu düşünüyoruz. Bugünde aynı konu üzerinde görüşlerimiz geçerli. Önemli bir girişim ama şunu da ifade etmek isterim yani CHP'nin özellikle savaş tezkeresi konusunda TBMM'de almış olduğu tutum da hala hafızalarda dolayısıyla bugün atacağı adımın bundan sonra da aynen devam etmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa Kürt sorununun çözümü noktasında bizim kapımız sürekli herkese açık, bu konuda her zaman üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştık, bundan sonra da yaparız. Çünkü sonuçta bedel ödeyen bir partinin üyeleriyiz. Kürt sorunun çözümü noktasında da BDP olarak barıştan, çözümden, diyalogdan, müzakereden yana olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz. CHP'nin bugün atmış olduğu bu adım önemlidir, anlamlıdır ama bunun devamının gelmesini düşünüyorum yani Genel Kurul'da sergileyecekleri tavrın da buna denk düşmesi gerekiyor özellikle savaş konusunda savaş tezkeresi çıktığı zaman CHP'nin tutumu ortadaydı, sadece muhalefet eden parti BDP'ydi dolayısıyla bundan sonraki süreçte de aynı tavrın devam etmesi gerekiyor."

MHP'nin tavrına da Buldan, "Bence MHP'nin de bu konuda şapkasını çıkarıp düşünmesi gerektiğini bu kadar kanın bu kadar acının bu kadar gözyaşının bitmesi gerektiğini düşünüyorum. MHP'nin de bu konuda Kürt sorununun çözümü noktasında artık elini taşın altına koyması gerekiyor, ölen insanlar hepsi bizim çocuklarımız Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı da Çerkez'i de hangi taraftan olursa olsun sonuçta yanan bizler oluyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan bu sorunun çözümü noktasında herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.
"Sizin farklı bir komisyon öneriniz olur mu yoksa CHP'nin önerisine destek verir misiniz?" sorusuna Buldan, "Şimdilik onu tartışmadık yani üst düzeyde karar mekanizmalarımız henüz bunu tartışmadı ama farklı bir şeyler gelişebilir mi onu şimdiden söyleyemem o konuda ama CHP'nin bu tavrına yönelik muhtemelen olumlu bir tavır içerisine girebiliriz biz de" yanıtını verdi.
Başbakan'ın açıklamalarına değinen Buldan, şöyle dedi:

"Sonuçta Başbakan'ın açıklamaları ortada, müzakereden bahsediyor Başbakan barıştan bahsediyor bazen tabii zaman zaman bunu dile getiriyor. Olumlu bir tavır çıkabilir diye düşünüyorum. Onlar da şu gerçeğin farkındalar, Türkiye'de bir sorun var bu sorun Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'nin demokratikleşme alanında ilerlemeyeceği ortadadır. Bu konunun çözümü noktasında AKP derin dönüşmeli, gerçekleri görmeli ve buna göre de tavır sergilemeli."

"Cemil Çiçek'in her konuda tavrının olumlu olduğunu düşünüyorum" diyen Buldan, "Muhtemelen bu konuda da olumlu tavır sergileyecektir ama önemli olan AKP Hükümetinin, Başbakan'ın tavrıdır. Ümit ediyorum ki bu konuda olumlu bir şey gelişir" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları