loading
close
SON DAKİKALAR

BDP’li Başkan’a 10 ay hapis

BDP’li Başkan’a 10 ay hapis
Tarih: 11.02.2012 - 20:25
Kategori: Siyaset

Terör örgütü PKK´nın propagandasını yapmak suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BDP Van İl Başkanı Caniş ile parti yöneticileri Nurettin Demir ve Rukiye Aslan hakkında, 21 Mart 2010 günü Van´ın Gevaş ilçesinde düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında yaptıkları konuşmadan dolayı Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından açılan dava sonuçlandı. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen dava kapsamında hakim karşısına çıkan sanıklar, "Terör örgütü PKK´nın propagandasını yapmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BDP Van İl Başkanı Avukat Cüneyt Caniş ise yaptığı son savunmasında beraatini talep ederek, "Türkiye´de bir problem varsa bu problemin çözümünde bireylerin ve bir kısım yapıların göz ardı edilmemesi gerektiğine ve çözüme ilişkin değerlendirme yaptım. Suç işleme kastıyla beyanda bulunmadım." dedi.

Savunmaların alınmasının ardından duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme heyeti sanıklar hakkında "Terör örgütü PKK´nın propagandasını yapmak" 3713 sayılı TMK´nın 7/2 maddesi gereğince, 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına hükmetti. Sanıkların yargılama sürecindeki olumlu davranışları ve cezanın gelecekleri üzerindeki olası etkilerini de göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, Yargıtay yolu açık olmak üzere cezayı 10 aya indirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları