loading
close
SON DAKİKALAR

BDP'ye İstanbul'da Nevruz'a İzin Yok

BDP'ye İstanbul'da Nevruz'a İzin Yok
Tarih: 15.03.2012 - 19:01
Kategori: Seyahat

BDP ve DTK'nın pazar günü yapmayı planladığı Nevruz kutlamasına İstanbul Valiliği’nden izin çıkmadı...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) tarafından inşa edilen aile evi açılış törenine katıldı. Vali Mutlu, açılış töreni bitiminde gazetecilerin BDP’nin 18 Mart Pazar Günü Kazlıçeşme’de nevruz kutlama talebiyle ilgili sorularına cevap verdi.

"Hepimiz İçin Uygun Bir Şekilde Kutlanması Çok Önemli "

Mutlu, "Baharın müjdecisi olan bir günün hepimiz için uygun olan bir şekilde kutlanması çok önemli " dedi. Nevruz’un bu coğrafyada yaşayan herkesin sevinç günü olduğunu söyleyen Mutlu, "O nedenle biz de bu güzel günün anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını önemsiyoruz.Bu nedenle şenlikler ve toplantıların huzurlu bir şekilde yapılması için planlarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Her yıl alınan tedbirleri bu yıl da aldıklarını söyleyen Mutlu, "Netice itibariyle bütün dileğimiz şu, Nevruz bir müjde günüdür, baharın müjdecisidir. Bu geniş coğrafyada Orta Asya’dan Kafkas coğrafyasına Balkan coğrafyasına pek çok ulusun ortak sevinç günü olarak kutlanan bugünde, herkesin sorumlu, bahar sevincine uygun bir duruş içinde olması ve kutlamaların birliğe, beraberliğe, sevince vesile olacak şekilde olması gerekiyor" dedi.

"21’i İtibariyle İzin Vereceğiz. Nevruz Gününde Kutlanmış Olacak "

Nevruz’un 21 Mart’ta kutlanacağına vurgu yapan Mutlu, "Nevruzumuzu 21 Mart’ta kutlayacağız. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. 21 Mart günü İstanbulumuzda farklı günlerde Nevruz’un kutlanması yönündeki taleplere ise her günün kendi tarihinde kutlanmasının önemli olduğunu paylaşmak istiyorum. Biz biliyoruz ki bayramlar hangi güne denk gelirse o gün kutlanır. Anneler günü veya özel günlerimizi hangi günse o gün kutluyoruz. Bayramlarımızı aynı günde kutluyoruz. Dolayısıyla bu Nevruz’da da 21 Mart gününde İstanbul’da, gelecek olan talep doğrultusunda kutlayacağız" dedi. Bir gazetecinin sorusu üzerine, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Nevruz’u 21 Mart’tan önce kutlama gibi bir talebi olduğunu doğrulayan Mutlu, "Oldu ama, 21’i itibariyle kendilerine müsaade edeceğiz. 21’i itibariyle izin vereceğiz. Nevruz gününde kutlanmış olacak " diye konuştu.

"Polisimizin Operasyonları Elbette Sürecek"

Maltepe’de ele geçirilen boru tipi bombalarla ilgili de bir açıklama yapan Vali Mutlu, "Polisimizin emniyet güçlerimizin operasyonları ihtiyaç duyuldukça - ihtiyaç nedir aldığımız duyumlar varsa - elbette sürecek. Bu, bugünden yarına dünden bugüne değil. İstanbulumuzun güvenliği , insanımızın güvenliğiyle ilgili aldığımız her türlü bilgiyi değerlendirerek, suç ve suçluyla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. İstanbul’umuz bir güvenlik ve huzur şehridir. İstanbul’da yaşayan 14 milyon vatandaşımızın huzuru fevkalade önemli. Büyüyen gelişen mutlu bir şehrin geleceğini kurma noktasında, huzur ve güvenliği fevkalade önemsiyoruz. Bu huzuru bozmaya çalışacak ufak tefek mihraklara da hiçbir zaman fırsat verilmeyecektir " dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları